Region Sjælland melder klar til Sundhedsplatformen

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
12.000 medarbejdere i og en lang række superbrugere i Region Sjælland skal nu uddannes til Sundhedsplatformen, der går i luften i slutningen af november.

Region Sjælland er klar til at indføre Sundhedsplatformen den 25. november. Det melder regionen nu ud i en pressemeddelelse efter at en såkaldt parathedsvurdering, som Regionsrådet i Region Sjælland i dag fik præsenteret på et temamøde om Sundhedsplatformen, der viser, at stort set alle aktiviteter er grønne i tjeklisten.

Regionsledelsen er med på, at man står over for en stor opgave:

»Sundhedsplatformen er et kæmpe forandringsprojekt for alle i Region Sjælland. Der vil komme bump og udfordringer på vejen, og vi kommer ikke til at se alle fordelene fra første dag,« siger regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland.

Parathedsvurderingerne holdes hver 30. dag frem til lanceringen af Sundhedsplatformen den 25. november.

Vurderingen sker på baggrund af nogle lange tjeklister, som sygehusene og Psykiatrien har meldt ind med enten grøn, gul eller rød markering.

»Der er naturligvis fortsat nogle gule og røde aktiviteter i parathedsvurderingen, som skal justeres, men det ser rigtigt godt ud her 94 dage før implementering af Sundhedsplatformen. Vi følger planen og er klar. Men vi er også bevidste om, at der i processen med at indføre Sundhedsplatformen ligger en stor og vigtig opgave med at få informeret og betrygget både patienter og medarbejdere. Den opgave skal vi nu i gang med at intensivere,« siger Jens Stenbæk.

Der er iværksat en række tiltag, som skal sikre en vellykket implementering af Sundhedsplatformen. Et stort uddannelsesprogram er sat i søen, hvor 12.000 medarbejdere og en lang række superbrugere uddannes.

Der bliver i forbindelse med implementeringen også ansat medicin- samt it-studerende, som skal hjælpe med at sikre korrekt brug af Sundhedsplatformen.

»2018 vil blive et indkøringsår for Sundhedsplatformen i Region Sjælland, hvor vi også skal give arbejdsro. Vi skal være tålmodige med et så stort forandringsprojekt. Jeg er overbevist om, at Sundhedsplatformen vil gøre det nemmere at være patient. Og at det også for medarbejderne bliver en effektiv, moderne patientjournal. Men der vil blive udfordringer undervejs på den store rejse, som organisationen skal ud på med Sundhedsplatformen,« siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.
.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere