Region H og TDC forlader statens sniffernetværk: Ingen nye deltagere i 2017

Illustration: CFCS
Ingen danske virksomheder tilsluttede sig sidste år statens sensornetværk. Til gengæld trak flere sig ud.

Ikke en eneste dansk virksomhed eller myndighed tilsluttede sig sidste år det sensornetværk, der drives af Center for Cyber sikkerhed (CFCS).

Det skriver Finans.

CFCS-chef Thomas Lund-Sørensen bekræfter, at ingen meldte sig til sensornetværket i 2017, selvom cyberangreb som WannaCry og Petya/NotPetya trak overskrifter over hele verden.

Til gengæld valgte to at forlade netværket.

»Der er en række udfordringer i forbindelse med tilslutning til vores sensornetværk. For det første er tilslutning ikke relevant for alle. Sensorerne er især relevante for dem, som er udsat for de allermest avancerede trusler,« siger Thomas Lund-Sørensen til Finans.

Ifølge Dansk Industri skyldes den manglende tilslutning da blandt andet også, at CFCS har fokuseret for snævert på dem, der er udsat for de mest avancerede angreb.

»Hvis den sikkerhed, staten tilbyder, ikke matcher de trusler, man oplever, så vælger man det fra,« siger chefkonsulent Morten Rosted Vang, der i øvrigt selv er tidligere ansat ved Center for Cybersikkerhed.

Region Hovedstaden og TDC forlod sidste år sensornetværket. Region H henviser som begrundelse til tekniske problemer og det faktum, at regeringen har lagt op til øgede beføjelser til CFCS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Dave Pencroof

Tænk sig at fremvise at man da gør en ekstra indsats for samfundet, men i virkeligheden er det man "gør" så specialiseret at det kun er de aller færreste der kan få gavn af det, og måske er de få bekymrede for at de måske ved at benytte denne "service" (koster det kr at være med ?) samtidigt mister fortrolige oplysninger til det offentlige, i bedste NSA stil (vi holder øje med ALT ind og ud for at sikre at i ikke rammes af noget vi ikke selv har sat igang !) ! Med et højst specialiseret tilbud, som ikke bruges, kan man jo også argumenterer for at et "beskyttelses tilbud" ikke er noget virksomhederne har "brug" for, så nu har vi vist at vi vil og kan droppe det igen. Lidt som hvis jeg tilbød at komme for at gøre hovedrent hos alle når som helst, men når de så kontakter for at bestille tid fortæller jeg at hovedrent kun er selve hovedet og kun med et eneste produkt, og uanset hvilken dato og tid de ønsker det på, så har jeg DESVÆRRE ikke lige tid de overraskende mange dage !

Hyg jer med resten af sommeren !

  • 3
  • 0
#2 Niels Baggesen

koster det kr at være med ?

Ja, det koster et 6-cifret kronebeløb hvert år!

Samtidig vil CfCS love dig at de ikke nødvendigvis vil fortælle dig om de dårligdomme de ser på din forbindelse. Måske vil de ...

Med mindre man er statsministeren har jeg svært ved at se at nogen, ud over CfCS, kan have glæde af at man betaler for den service.

/Niels

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere