Region H og TDC forlader statens sniffernetværk: Ingen nye deltagere i 2017

27. juni 2018 kl. 14:064
Region H og TDC forlader statens sniffernetværk: Ingen nye deltagere i 2017
Illustration: CFCS.
Ingen danske virksomheder tilsluttede sig sidste år statens sensornetværk. Til gengæld trak flere sig ud.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ikke en eneste dansk virksomhed eller myndighed tilsluttede sig sidste år det sensornetværk, der drives af Center for Cyber sikkerhed (CFCS).

Det skriver Finans.

CFCS-chef Thomas Lund-Sørensen bekræfter, at ingen meldte sig til sensornetværket i 2017, selvom cyberangreb som WannaCry og Petya/NotPetya trak overskrifter over hele verden.

Til gengæld valgte to at forlade netværket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der er en række udfordringer i forbindelse med tilslutning til vores sensornetværk. For det første er tilslutning ikke relevant for alle. Sensorerne er især relevante for dem, som er udsat for de allermest avancerede trusler,« siger Thomas Lund-Sørensen til Finans.

Ifølge Dansk Industri skyldes den manglende tilslutning da blandt andet også, at CFCS har fokuseret for snævert på dem, der er udsat for de mest avancerede angreb.

»Hvis den sikkerhed, staten tilbyder, ikke matcher de trusler, man oplever, så vælger man det fra,« siger chefkonsulent Morten Rosted Vang, der i øvrigt selv er tidligere ansat ved Center for Cybersikkerhed.

Region Hovedstaden og TDC forlod sidste år sensornetværket. Region H henviser som begrundelse til tekniske problemer og det faktum, at regeringen har lagt op til øgede beføjelser til CFCS.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
28. juni 2018 kl. 09:43

Hvad ville det koste, at tilbyde f.eks. Cisco Umbrella eller lignende, til alle virksomheder og borgere, betalt over skatten? ...og samtidig nedlægge CFCS og lign.

2
27. juni 2018 kl. 20:31

koster det kr at være med ?

Ja, det koster et 6-cifret kronebeløb hvert år!

Samtidig vil CfCS love dig at de ikke nødvendigvis vil fortælle dig om de dårligdomme de ser på din forbindelse. Måske vil de ...

Med mindre man er statsministeren har jeg svært ved at se at nogen, ud over CfCS, kan have glæde af at man betaler for den service.

/Niels

1
27. juni 2018 kl. 16:34

Tænk sig at fremvise at man da gør en ekstra indsats for samfundet, men i virkeligheden er det man "gør" så specialiseret at det kun er de aller færreste der kan få gavn af det, og måske er de få bekymrede for at de måske ved at benytte denne "service" (koster det kr at være med ?) samtidigt mister fortrolige oplysninger til det offentlige, i bedste NSA stil (vi holder øje med ALT ind og ud for at sikre at i ikke rammes af noget vi ikke selv har sat igang !) ! Med et højst specialiseret tilbud, som ikke bruges, kan man jo også argumenterer for at et "beskyttelses tilbud" ikke er noget virksomhederne har "brug" for, så nu har vi vist at vi vil og kan droppe det igen. Lidt som hvis jeg tilbød at komme for at gøre hovedrent hos alle når som helst, men når de så kontakter for at bestille tid fortæller jeg at hovedrent kun er selve hovedet og kun med et eneste produkt, og uanset hvilken dato og tid de ønsker det på, så har jeg DESVÆRRE ikke lige tid de overraskende mange dage !

Hyg jer med resten af sommeren !