Regin - en ny superspion-virus fundet

Et spionprogram er blevet fundet af Symantec, og sikkerhedsfirmaet betragter det som en vestlig regerings værk.

Computersikkerhedsfirmaet Symantec har fundet, hvad de kalder et af de mest sofistikerede stykker malware nogensinde set. Det skriver BBC News.

De fortæller, at buggen hedder Regin, at den formentlig er programmeret af en regering, og at den er blevet benyttet i seks år mod en lang række mål verden over.

Når den er installeret på computeren, kan den blandt andet hente screenshots, stjæle passwords og gendanne slettede filer.

»Det ser ud til, at den kommer fra en vestlig organisation. Det er det niveau af dygtighed og ekspertise og over, hvor lang tid den er udviklet,« siger Sian John, sikkerhedsstrategiker hos Symantec.

Symantec fortæller, at computere i Rusland, Saudi Arabien og Irland er hårdest ramt, og de fortæller samtidig, at Regin bliver brugt til at spionere mod statslige organisationer, virksomheder og private personer.

Hos Symantec fremhæver de Regin som et meget sofistikeret stykke spyware. Så sofistikeret, at de mener, at det er et cyberspionage-værktøj, som er udviklet af en nationalstat.

Symantec mener heller ikke, at værktøjet er blevet udviklet over natten. De mener, at det er sandsynligt, at de, der har udviklet det, har brugt måneder eller år på det.

Sikkerhedsfirmaet drager paralleller til ormen Stuxnet, som menes at være programmeret af enten USA eller Israel til at ramme Irans atomprogram. Men hvor Stuxnet var udviklet til at ødelægge udstyr, er Regins formål at indsamle information.

Læs også: FBI jagter Stuxnet-sladrehanke blandt amerikanske topembedsmænd

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Knud Jensen

Synes ikke man kan drage paralleller til Stuxnet her. Ud fra beskrivelsen er det eneste den har til fælles at den muligvis er lavet en regering, og det er da et noget vagt grundlag.

Stuxnet var jo en fandens specifik virus. Hvor imod ovenstående lyder som om den går efter relativt mange.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere