Regeringens sparekniv rundbarberer kommunale it-budgetter

Dansk Erhverv advarer kommuner mod at lade spareplaner gå ud over ordrer til den private sektor. Særligt it-virksomheder frygter sparekniven.

Danske it-virksomheder tror mindre på det økonomiske opsving end virksomheder i andre dele af erhvervslivet, skriver Børsen torsdag.

Det skyldes, at kommuner og regioner forventer at skulle sende regningen for regeringens spareplan til deres private leverandører. Det kan ramme it-leverandørerne hårdt, da mange af dem er afhængige af offentlige opgaver.

Den nedtrykte stemning blandt it-virksomhederne dokumenteres i en ny Green-undersøgelse gennemført blandt næsten 800 danske virksomheder efter lanceringen af spareplanerne, skriver avisen.

Brancheforeningen Dansk Erhverv advarer kommunerne mod at bruge regeringens spareplaner som undskyldning for at skære ned på brugen af private virksomheder.

»Det er afgørende, at vi fastholder fokus på at gøre den offentlige sektor mere effektiv, og derfor skal der fortsat være fokus på at udbyde offentlige opgaver til den private sektor,« siger Christian Tanggaard Ingemann, direktør i Dansk Erhverv, til Børsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Danny Thomsen

Men kommunerne er jo allerede ramt økonomisk hårdt at de opstramningskarv der er kommet fra regeringen, og kravet om nulvækst vil betyde en hår opbremsning for offentlige indkøb generelt.

Det er lidt af et problem når kommunerne er så store aftagere af IT at det kan skabe frygt for det private indkøb. Nu har det offentlige eller været gode til at holde gang i hjulene for IT-branchen under krisen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere