Regeringen vil redde nødstedte Skyline-kunder

Hvis ikke alle Skyline-kunder beholder deres internetadgang, må regeringen regulere teleselskaberne hårdere, siger vred it-ordfører.

Kunderne i det konkursramte bredbåndsselskab Skyline risikerer at stå uden internetforbindelse fra i morgen, fredag.

Læs også: Kurator kapper forbindelsen hos Skyline-kunder i dag

Og den situation er fuldstændig uholdbar, mener Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, der derfor har bedt erhvervs- og vækstminister Ole Sohn indkalde de fem store bredbåndsudbydere TDC, Telenor, Telia, 3 og Waoo til hastemøde i eftermiddag.

»Vi sætter hårdt mod hårdt. Vi kan ikke have, at borgere og virksomheder pludselig er helt afskåret fra internettet, så der skal findes en løsning inden i morgen,« siger Trine Bramsen til Version2.

It-ordføreren er både vred og skuffet over, at Skyline-kunderne risikerer at stå uden netforbindelse.

»Det er utroligt, at det skal komme så vidt. Det er jeg dybt skuffet over. Og det sætter desværre en tyk streg under, at teleselskaberne ikke er så ansvarlige, som de ellers går rundt og påstår,« siger Trine Bramsen til Version2.

Læs også: 4G tvinger Skyline til konkurs

Hvad kan I true internetudbyderne med?

»Internetudbuddet er i dag markedsbaseret. Men hvis branchen gerne vil agere på de vilkår, så må de også tage ansvar. Hvis ikke de kan overtales til at tage de mindre rentable dele af Skyline, så kan teleforliget ikke fungere fremadrettet, og det vil få markante konsekvenser,« siger Trine Bramsen til Version2.

Hvilke konsekvenser tænker du konkret på?

»Så må vi til at regulere internetmarkedet hårdere. Så kommer vi til at se en forsyningspligt for internet i stil med el og telefoni.«

Skyline baserede en del af forretningen på Wimax-teknologi, som ingen af de andre udbydere bruger. Du kan vel ikke kræve, at der inden i morgen er gravet fiberkabler ned i alle sommerhusområderne?

»Nej, men så må de midlertidigt overtage Skylines forbindelser og teknologi. Den tekniske del må teleselskaberne selv finde en løsning på. Indtil der bliver fundet en permanent løsng, må de køre videre med den infrastruktur, der er i øjeblikkket.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (72)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anders Kvist

Jeg undrer mig over at man kan byde på en landsdækkende radiolicens til udbredelse af trådløs internet over hele landet hvor der bliver stillet krav om en bestemt dækningsgrad og når man så ikke gider mere, så kan man bare slukke - der burde helt klart følge en forsyningspligt med, der i hvert fald skull garantere brugerne mindst 3 måneders drift efter en eventuel konkurs. Den burde i mine øjne helt klart falde tilbage på ELRO...

 • 12
 • 1
#2 Thomas Vestergaard

Jeg er enig i, at vi efterhånden er så digitaliserede, at der bør indføres en eller anden form for forsyningspligt på internet.

Ideen om at stille krav til resterende del af koncernen om, at den skal forsætte med at poste penge i Skyline finder jeg dog noget absurd. Aktiviterne med internet-forsyning er jo netop udskilt i et særskilt firma for at sikre el-kunderne mod at stå med en større regning end de penge, der oprindeligt er investeret.

 • 6
 • 1
#4 Michael N. Jensen

En lignende løsning som Stokab med deres fiber i Stockholm ville imho. være optimalt, hvor det er staten der sidder på infrastrukturen (altså den rå infrastruktur, hvor andre private aktører står for resten).

http://www.stokab.se/templates/startpress.aspx?id=1115

På vores lokationer i Stockholm leverer stokab fiber forbindelserne, hvor TDC/Telia så levere data oven på, vi kører også på dark fibres fra stokab mellem vores datacentre i stockholm, det virker bare rigtigt godt i praksis med den seperation af infrastrukturen.

 • 6
 • 0
#5 Michael Westergaard

Det er ærligt talt skræmmende at læse udtalelserne om at nationalisere telenettet. Danmark er et af de billigste (hvis ikke det billigste) lande i verden på mobiltelefoni fordi der er konkurrence. Nationalisering af net og tvang om at virksomheder skal overtage forældet teknologi kan da kun den mest totalitære og magtsyge person synes om.

Folk i yderområderne må være klar til at acceptere enten ikke at have internet eller at betale hvad det koster. Jeg ser ikke hvorfor nogle personers valg af bosted (og da det er uden internetdækning, må det være ude på landet hvor priserne er lave) skal støttes af andre.

For at understrege, det er muligt at få internet overalt i Danmark, er her et link til Tooway, som tilbyder satelit-internet for £25/måneden. Ingen grund til indblanding! http://www.bentley-walker.com/tooway/tooway_home.php Desuden har konkursen af Skyline været kendt i snart en måned og hvis man har så meget brug for intetnet, et indgreb et nødvendigt, har man været god dum, hvis man ikke har kigget på alternativer.

 • 9
 • 11
#7 Anders Kvist

Det jeg mener er bare at det må ligge i ens budget - en konkurs kom nok ikke bag på dem og de har nok arbejdet for at undgå det længe. Hvis der fulgte et krav med licensen der sagde de mindst skulle sørge for drift 3 måneder efter en konkurs, så var der jo også budgetteret med det - det kunne f.eks. være en garanti sat fra moderselskabet som hele tiden skulle justeres så der ville være nok. Den måde kunne man sagtens sælge tilsvarende licenser i fremtiden for min skyld...

 • 0
 • 0
#8 Michael N. Jensen

Vi er som sådan enige om at staten ikke skal tvinge udbydere til at overtage skylines wimax net.

Men jeg vil nu ud fra personlig erfaring med Sverige/Stockholm sige at priserne der er langt lavere end i danske byer som Aarhus/Kbh, mit bud vil være at det er pga. der der er helt lige vilkår for de forskellige udbydere, hvorfor de tvinges mere til at konkurrere mod hinanden istedet for at tvinge forbrugerne over på forældet teknologi for at kunne malke dem for flere penge.

Vi er også enige om at Danmark generelt er et billigt i forhold til så mange andre lande, vil dog ikke sige vi på nogen måde er på forkant med internet uden for de større byer, hvis vi se på de lande der ligger omkring os.

 • 3
 • 0
#9 Anonym

@Michael

Som udgangspunkt ja, så bør staten holde sig ude, men når der er store sorte pletter på landkortet, hvor IT infrastruktur er yderst begrænset (hvis overhovedet til stede), så mener jeg at det er nødvendigt at staten går ind og støtter udrulningen i disse områder.

Jeg forstår udemærket at TDC og tilsvarende ikke vil ofre de store summer på at udbrede IT infrastruktur i "udkants Danmark", og i de tilfælde ser jeg ikke andet valg end at staten går ind og står for infrastrukturen. Hvis man stadig ønsker at der skal være moderne virksomheder andre steder en Ballerup, Århus, Vejle eller Odense så skal der generelt bedre infrastruktur til, og da de private selskaber ikke er velgørenhedsorganisationer, så må staten tage over.

Jeg er selv heldig at bo et sted hvor jeg har flere valgmuligheder (dårlig DSL, dårlig mobil bredbånd, god Yousee og rigtig god fiberforbindelse) og her ville det slet ikke give mening at staten satte sig på IT infrastrukturen. Men de områder hvor der intet er der har jeg altså ikke ondt i røven over at staten går ind og betaler for etableringen af et fornuftigt net. Det er i alles interesse at vi ikke alle sammen klumper os sammen rundt om Århus eller København.

 • 5
 • 0
#10 Jørgen Bang

Jeg bor 10 km syd for Randers og 35 km nord for randen af Århus - det betragter jeg personligt ikke som udkantsdanmark. Men fakta er at før jeg fik SkyLine 10/10 kunne TDC tilbyde kobber som på en god dag kunne nå 1/0,6, og jeg skulle ikke forvente mere i nær fremtid. "3" dækker stort set ikke. De 40.000 brugere der har SkyLines trådløse løsning, har den trådløse løsning fordi de ikke kan tilbydes en kobber/fiber/andet løsning - ellers havde de fleste vel valgt det. Men vi - bønderne og jeg - bor så spredt, at ingen vil betale for de løsninger der skal graves ned og derfor er der ingen muligheder. Alt er koncenteret om bymidterne. Jeg var/er glad for min SkyLine - for min skyld kunne de forære det hele til DLG (Dansk Landbrugs Grovvareselskab) som i forvejen udbyder ADSL, derefter kunne DLG så sætte prisen op til det dobbelte eller tredobbelte - og jeg tror stort set alle bønderne og jeg, ville ånde lettede op og betale uden at brokke...

 • 4
 • 0
#12 Per Borch

en del steder rundt om i landet er der i disse dage travlt med test af sende udstyr... små foreninger og private er ved at køre i stilling ikke for at score kassen, enten må man lukke virksomheder på landet, eller omgå loven. http://karstoftnet.dk ligende projekter er på vej flere steder i landet.

En how to do it vil fra sidst i næste uge ligge på http://randzone.dk

 • 1
 • 0
#15 Jarnis Bertelsen

Danmark er et af de billigste (hvis ikke det billigste) lande i verden på mobiltelefoni fordi der er konkurrence

Grunden til der er så stor konkurrence på mobiltelefoni, er paradoksalt nok at området er gennemreguleret. Den begrænsede bindingsperiode på 6 måneder, max. priser på netadgang og specielt på udveksling af opkald/sms/data mellem net, ret til at overføre et nummer til nyt selskab, etc. er noget selskaberne aldrig kunne være blevet enige om uden statslig indblanden. Det hjælper også at der er 3-4 seperate net (Telia og Telenor er ved at sammensmelte deres net), der hver især dækker næsten hele danmark... og det gør de vist også delvis fordi det var dækningskrav tilknyttet net-licensen.

At vi har ladet TDC beholde monopolet på kobbernettet efter de blev privatiseret og tilmed har ladet dem udbygge monopolet ved også at eje fibernettet og kabeltvnettet i store dele af landet, gør at det kun er meget begrænset konkurrence på faste linier, der kan benyttes til højhastighedsinternet. Derfor kan der være behov for en endnu strammere regulering end der ellers ville være behov for.

 • 5
 • 0
#16 jan robin stenmo

Hvis det fra statens side vurderes vildt vigtig at opretholde internet forbindelsen for de skyline kunder som er i klemme så kan de da bare købe skyline. Det skal nok findes virksomheder som kan påtage sig driften for et passende beløb. At forsøge at tørre den af på de andre teleoperatører er helt urimelig. De har ikke noget ansvar i dette. Skyline er de eneste som kan holdes ansvarlig overfor kunderne, og hvis staten skulle have ønske om at sikre sig mod konsekvensen af konkurser skulle de have indarbejdet et krav i lisensen i form af en tredieparts driftsgaranti i en afgrænset ophørsperiode. Det har de tydeligvis ikke tænkt langt nok til. Og det må de selv tage ansvar for i stedet for at spille indigneret overfor andre teleoperatører. Så længe der ikke er nogen som har leveringspligt kan der heller ikke pålægges leveringspligt overfor konkurse konkurrenters kunder.

 • 5
 • 0
#17 Anne Kallehauge

Jeg har brugt de sidste par dage på at prøve på at skaffe mig ny internet udbyder, men ingen vil levere, De siger alle det samme at det ikke længere er muligt at få et adsl signal ud til min bopæl, jeg ligger forlangt fra centralen. Har prøvet TDC, Telenor, Telia, Fullrate. Ikke engang mobilt bredbånd er en mulighed. I morgen lukker skyline signalet. Hvad så, hurra for online løndsedler, skat, læge osv. Tror ikke der sker noget inden imorgen..

 • 5
 • 0
#18 Finn Petersen

@Michael Westergaard Michael, det er rigtigt at der udbydes satellit forbindelse til £25/måneden. Men det er max. 8 GB/uge. Det kommer man ikke langt med. Hvis det skulle være undgået din opmærksomhed: Der er visse steder ikke noget brugbart alternativ til Skyline.

 • 4
 • 0
#19 Anne Kallehauge

Jeg er skyline kunde, og har intet hørt til konkursen. Opdagede det igår på et forum for heste interesserede, og gik straks igng med at tjekke om det var rigtigt. Idag kom et brev fra skyline med tilbud fra både fullrate og TDC, problemet er bare de kan ikke levere hverken gennem kobber eller mobiltnetværk. Det er der ingen der kan her, eller også vil de ikke fordi vi bor så langt fra nærmeste central at hastigheden kommer under 1MB.

 • 3
 • 0
#20 Michael Nielsen

Ja jeg modtog også tilbude fra fullrate og TDC. Men da TDC er det eneste kabler her ude, er det åndsvagt. Min arbjedsplads forlangte jeg skulle bruge en TDC adsl fordi de havde lavet en storaftale med dem, og TDC påstod de kunne levere til min addresse (på trods af jeg 3 gang før havde kontaktede dem for at se), men efter en længere process, opdagede de at jeg ville være heldig hvis jeg kunne få en 256k/128k forbindelse.. Som vel og mærke ville koste det samme som en 20M/1M for andre..

Der efter fik jeg besked på jeg skulle prøve 3.. 3 påstår jeg sidder i deres højhastigheds dækning, altså 7MB/sec +, men reelt set kan ingen 3 udstyr levere mere end en intermittant 320kb/sec.. Derfor gik jeg til skyline..

Til dem der mener os på landet skal betale meget for at få basal infrastruktur, det er helt fint, men så vil jeg også havde at skatten og afgifter her ude sættes ned til nul, da vi ikke får nogen fordel af de penge der bruges til infrastruktur i Danmark, så vil jeg havde det helt fint med at der ikke laves forsyningspligt her ude.. Vi har jo også så langt til sygehusene at hvis man bliver alvorlig syg, så vil man dø før man ankommer, efter alle de lokale sygehuse er lukket... Så helt fint ingen forsynings pligt, og nul skat, så er jeg tilfreds. Men vi skal ikke betale gennem næsen og ikke få selv basale services..

Men på den lyse side, så har SE lovet at levere fiber senest i August.. Altså er der en buisness case for at dække landet med fiber.

 • 4
 • 0
#21 Anne Kallehauge

Kan ikke se hvorfor, det pludselig er os i yderkanternes skyld, at TDC ikke har vedligeholdt kobberledningerne,i flere år havde vi fungerende internet dog max 2MB, men så kom problemerne, med dårlige kabler og fugt i samme, hvergang der var problemer blev der lavet lidt lappe løsninger, og Idag kan de så ikke længere levere og kan TDC ikke levere så kan de andre jo heller ikke..

 • 1
 • 0
#22 Søren Larsen

Sig mig engang, hvor mange kunder (/vælgere) har Skyline egentligt? Det må da virkelig være noget batter siden Trine Bramsen fører sig frem på den måde. Den slags populisme troede jeg at DF havde monopol på... Politikerne, vel at mærke fra Trine Bramsens eget parti, har da selv valgt at liberalisere telesektoren i sin tid. Argumentet var at lade markedskræfterne råde - til forbrugerens bedste. Uagtet at det også skæppede godt i statskassen da man solgte telefonselskaberne, kan man sgu da ikke senere komme og kræve at de samme selskaber påtager sig at drive forretning i et urentabelt område.

 • 1
 • 6
#24 Kenneth Christensen

Da vi for 7 år siden købte vores ejendom kunne TDC levere 8/1mbit og det lokale fiberselskab lovede at alle i området var dækket inden for 5 år.. de gik så konkurs for 3 år siden og efterlod kun TDC hvor jeg havde tekniker besøg hver eneste gang frosten kom/forsvandt eller det regnede mere end normalt..

efter 6 mdr skruede de ned på 6mbit/768 så det ville blive mere stabilt.. så røg den ned på 4mbit/512 - begrundelsen var at nabo ejendommene havde fået adsl.. så på trods af min erhvervs adsl med SLA osv gik det så ud over mig... 3-4 måneder senere var linjen ustabil igen og beskeden lød at max 1mbit/128 pga kobberet var dårligt... jeg forespurgte på hvornår de så satte en dslam/fremskudt central herud med den massive kundesucces der var skyld i min ringe forbindelse.. "Aldrig .. for få husstande... vi kan tilbyde dig mobiltbredbånd med EDGE dækning istedet for " ..

sidste overslag på fiber fra tdc lød på +300.000kr ..

geografisk befinder vi os ved en hovedvej 4.5 km udenfor Holstebro, og de ENESTE som kunne leverere mere end 1mbit var skyline...

 • 4
 • 0
#25 Søren Larsen

Men det kunne de jo så heller ikke ret længe...

Igen, området er åbentbart ikke rentabelt eller også vil folk bare ikke betale hvad det koster. Man hopper med på det billigste tilbud og brokker sig når det viser sig at det var FOR billigt. Jeg synes også at alle i et moderne samfund har krav på tidssvarende IT, men så må politikerne til at tage deres ansvar alvorligt og sikre at de teleforlig der indgås sikrer den slags - i stedet for at pive over at udbyderne ikke bare løser problemet.

 • 4
 • 1
#26 Per Borch

Da jeg formoder at jeg fra en gang imorgen ikke længer har internet... forsøgte jeg i dag at finde ud af hvor i systemet Borgerservice Herning kommune jeg skulle henvende mig for at afmelde mig som Digitalborger

Efter at siddet i forskellige Telefon køer i lidt over en time gav jeg op...og det var bare for at finde ud af hvor jeg skulle henvende mig...

 • 1
 • 0
#27 Finn Petersen

Man hopper med på det billigste tilbud og brokker sig når det viser sig at det var FOR billigt.

Søren, jeg er ked af at gentage mig selv: Der er ikke, og har ikke været et brugbart alternativ til Skyline. Så hvad vil du foreslå at folk skulle være "hoppet på"? Folk er ikke fokuseret på prisen, men bare det overhovedet at kunne få bredbånd. Jeg har lige testet mit mobile "bredbånd" (er der noget der hedder smalbånd?)på smartphonen: Den er 150/150 kB/s. Det er måske svært at forstå når man ikke har prøvet det, men i 2012 er det faktisk ret frustrerende ikke at have Internet, email, Facebook, nyheder, etc. Det burde efter min mening være en politisk sag at alle har internetforbindelse. Nu kommer I nok ikke til at høre mere fra mig et stykke tid, da jeg vistnok imorgen går over på 150/150 kB/s. Det er ikke lige sagen når man er selvstændig. Jeg har iøvrigt intet hørt fra Skyline overhovedet. Det ville have klædt dem bare lige at sende en mail og sige tak for kaffe.

 • 2
 • 0
#28 Per Borch

jeg har da lige modtaget tilbud fra via skyline TDC og Fullrate på 20/2 mbit det er dog en skam når jeg ved at det kun er Varmluft de kan levere 128/56 kbit så iptelefonen komme aldrig til at virke. Har i dag 10/2 Skyline og de levere 10/2 også selv om jeg samtiddig bruger telefonen.. pris omkring 500 mdr så billigt kan man ikke kalde det

 • 0
 • 0
#32 Leif Neland

Bare et spørgsmål om penge: http://www.ubnt.com/airfiber $3000 for +1.4Gb/s over 13km. Kan desværre først leveres til efteråret.

Men mindre kan vel gøre det...

Vi ligger i smørhullet (eller i denne forbindelse måske r..hullet) imellem to landsbyer med fiber.

Jeg overvejer at kontakte en af de beboere i yderkanten af byen, jeg har LineOfSight til, og få lov til at sætte en nanobridge op; til godt 700kr pr enhed incl antenne skulle det give 125Mbit/s. Hvis EnergiFyn eller TDC vil levere til en adresse, der ikke er min.

I øvrigt burde det en af de eksisterende udbydere kunne gøre det billigere end skyline ved at udnytte stordriftsfordelene med sin eksisterende backbone, personale og administration, og så kun koncentrere sig om at udbyde wimax/fda i de områder, hvor kobber/fiber ikke er et alternativ.

 • 3
 • 0
#33 Per Borch

helt sikkert en god måde.. jeg er dog ikke ubetinget tilhænger af alle mulig master og sender... det er kun nødløsninger indtil der er fiber helt ind døren For uanset hvad TDC siger og mener... så kommer de aldrig på den hastighed vi som forbruger ønsker på kobber vi ønsker i dag et minimum på 20/20 Mbit/s... på flere af TDC små centraler har jeg flere gange set at kablerne er så varme at isoleringen smelter eller er forkullet så mon ikke de allerede lever alt det de kan

Alle mulige antenner og sendere pynter jo ikke lige i landskabet

 • 0
 • 0
#34 kaj møldrup

KATASTROFE er det rette ord for den situation, som tusinder af borgere og virksomheder nu står i efter Skylines konkurs. De mister deres bredbånds-forbindelse og bliver hermed helt uforskyldt koblet af fællesskabet. Nøjagtig som anført i henvendelsen fra Region Midtjylland til regeringen.

Det trådløse internet her gennem et par år sikret bredbånd til både private mennesker og virksomheder i landdistrikterne. Det gælder landmænd, sommerhusudlejere, indehavere af campingpladser og mange andre erhvervsdrivende i yderområderne.Foruden alle dem, som har brugt netadgangen til at passe deres arbejde hjemmefra.

”Brev til tre ministre I et brev til erhvervsminister Ole Sohn, landdistriktsminister Carsten Hansen og fødevareminister Mette Gjerskov beder fungerende regionsråds-formand i Region Midtjylland, Bente Nielsen, derfor om hjælp til kunderne i Skylines konkursbo. Dels i form af en akut indsats, der skal holde netforbindelsen i live her og nu, og dels i form af en mere langsigtet løsning.

 • Bente Nielsen har jo helt ret i følgende:- I dagens Danmark må vi snart til at opfatte en anstændig netforbindelse som en selvfølge – på linje med forsyningen af el og vand. Hvis det pludselig var københavnerne, der stod uden net, er jeg sikker på, at alle gode kræfter blev lagt i en løsning.

Bredbånd og mobildækning Jeg stod selv i spidsen, da vi i Region Midtjylland i 2008 indgik et samarbejde med Landscentret, LandboMidtØst, Heden & Fjorden samt firmaet Skyline. Det lykkedes at sikre, at vores region blev den første af landets fem regioner, hvor alle borgere og virksomheder fik mulighed for trådløs dækning. Siden har regionen kæmpet for også at få mobildækningen i de tyndere befolkede egne forbedret, og senest er regionen indgået i et samarbejde med teleudbyderne, kommunerne og Erhvervs- og Vækstministeriet om en uvildig undersøgelse af den faktiske og oplevede mobildækning.

Situation kræver handling ”Vi er nødt til at sikre et minimum af service til alle borgere – også på it-området og også til dem, der bosætter sig uden for de store byer. Det er en naturlig følge af den udvikling, vi vælger, når vi eksempelvis integrerer it i alle fag i folkeskolen og satser på at udvikle velfærdssamfundet med telemedicinske løsninger. Og her er en helt akut situation, som kræver handling”, siger Bente Nielsen.

Jeg deler fuldt ud hendes synspunkter og bakker på bag hendes appel.

Kaj møldrup Christensen Fhv. formand for Udvalget for Udvikling i Landistrikter og Fiskeriområdder i Region Midtjylland (S).

 • 7
 • 2
#35 Daniel Madsen

Jeg bor også i en mindre by tæt på Århus, men langt nok væk til at kobberet i jorden ikke kan trække en ADSL forbindelse stabilt (massere udfald og packet loss - Remote Desktop hjem til en maskine udefra kan snildt tage 10 forsøg før der er hul igennem) - har prøvet både Fullrate og senest TDC uden success.

Som selvstændig erhvervsdrivende indenfor IT branchen er jeg nød til at have en stabil forbindelse, så jeg valgte at prøve Skyline da de efter meget research viste sig at være de eneste der kunne levere noget der mindede om en bredbåndsforbindelse herude. Og det har jeg faktisk været rigtig glad for. Det har kørt stabilt (enkelte nedbrud, men sammenlignet med vores ADSL er det i bagatelafdelingen) og ping tider er fornuftige.

Jeg har prøvet at få tilbud på ervhervsforbindelser fra TDC og WAOO, men førstnævnte vil have 3000 kr ex. moms om måneden for deres mindste forbindelse og sidstnævnte vil have 125.000 kr i etableringsomkostninger, men kan så tilgengæld tilbyde billig og hurtig fiber derefter. Ingen af delene er dog udgifter jeg føler jeg har budget til.

Så jeg håber meget der findes en løsning der ikke indebærer at jeg skal tilbage på en ustabil ADSL forbindelse fra imorgen af.

Jeg kan afsløre at det er en meget frustrerende oplevelse at flytte ud i en mindre by, når man har boet de sidste 11 år i store byer hvor det at have adgang til store forbindelser er noget man tager for givet (havde 50 Mbit igennem yousee inden jeg flyttede for 2 år siden) og pludselig er det en kamp blot at få 5-10 Mbit stabilt internet... det føles lidt som at blive banket en 6-7 år tilbage i tiden.

 • 0
 • 0
#36 Anne Kallehauge

Sikke da en kommentar, jeg hoppede ikke på skyline fordi de var billige, men fordi at TDC kobber ledninger, blev ringere og ringere, og da de tilsidst havde længere nede tid, end oppe og hastigheden knap kunne snige sig afsted,( prisen blev ikke sat ned selv om de ikke kunne levere) Ja så skiftede vi.

 • 0
 • 0
#38 Per Borch

Jeg kan sagtens leve uden at bruge nettet og være den digitale borger.. no problemo..ingen E-post eller tastselv ved skat, aflæse el og sende mine kragetær på et lille kort, det hele skal skrives en gang til manuelt.. fint for mig.. men dyrt for samfundet.. eneste minus er nok at det bliver forbandet dyrt at betale girokort... hvis de mener at det den vej vi skal så tager vi da den med

 • 0
 • 0
#39 Johnny Olesen

geografisk befinder vi os ved en hovedvej 4.5 km udenfor Holstebro, og de ENESTE som kunne leverere mere end 1mbit var skyline...

@Kenneth Christensen Nu skriver du ikke ved hvilken hovedvej du bor, men alle hovedveje omkring Holstebro er dækket af MINDST ét mobilt bredbånd selskab. Så før du går i panik, så kunne du jo lige checke dækningen hos både Telenor, Telia og 3 samt Net-1. Du finder dækning ved MINDST ét af selskaberne.

Jeg vil skam også gerne køre ud til dig, og hjælpe dig med at finde en udbyder som dækker dit hus.

 • 0
 • 0
#40 Kenneth Christensen

Skivevej, og ja en lånt telia dongle viser at jeg kan trække 1.5mbit/0.12mbit udendørs ... tdc er edge indendøre og knap 1mbit/0.1mbit udendøre.. og telenor var for 6mdr siden knap 700kbit..

vores ejendom (og nærmeste naboer) er åbenbart i et vakuum på dækningskortet.. på trods af jeg har line of sight til en tdc mobil mast ca 4 km væk..

men det ændre så ikke på det faktum at ting som "trafikforbrug" og "ingen fast/public ip" pludselig bliver en del af hverdagen..

 • 0
 • 0
#41 Johnny Olesen

Skivevej, og ja en lånt telia dongle viser at jeg kan trække 1.5mbit/0.12mbit udendørs ... tdc er edge indendøre og knap 1mbit/0.1mbit udendøre.. og telenor var for 6mdr siden knap 700kbit..

vores ejendom (og nærmeste naboer) er åbenbart i et vakuum på dækningskortet.. på trods af jeg har line of sight til en tdc mobil mast ca 4 km væk..

men det ændre så ikke på det faktum at ting som "trafikforbrug" og "ingen fast/public ip" pludselig bliver en del af hverdagen..

Du har fuld Net1 dækning på adressen (senderen sidder i Mejerup-senderen) - også indendørs.

Hvis du kan få udendørs dækning med et Telia dongle, så kan du også få en fin forbindelse, hvis du evt. kommer lidt op i højden. En ekstern antenne vil måske kunne gøre tricket med Telia eller en router placeret 3 meter over jordoverfladen. En USB dongle er noget nært det ringeste til at modtage, så der er gode muligheder for højere hastigheder med Telia.

Hvis du er erhvervskunde, så kig nærmere på Net1s erhvervsprodukter (50 GB), som er rimelig prissat inkl. leje af router.

 • 0
 • 0
#42 Michael Nielsen

Jeg er ikke hoppet på skyline pga prisen, fordi den forbindelse jeg har/havde er faktisk forbandet dyr, i forhold til TDC, et. Al. Ca 575 for en 10/5 forbindelse, da jeg arbejder over forbindelsen, har jeg brug for den store upload hastighed. Forbindelsen har været stabil.

Jeg har fået tilbud fra TDC om en 20/1, som jeg ville kunne leve med, men jeg har af flere gange undersøgt sagen hos TDC, de lover de kan leverere, men faktum er når de prøver, så er 128-256kb/sec det maksium de "tror" de kan levere, men de vil end ikke garantere at det er muligt... Ordene deres teknikere brugte var "du kan være heldig at kunne få 256kb/s igennem"..

Så prismæssigt er ikke grunden til jeg valgte skyline, nej det er kvaliteten af TDC kobberet i udkandts området.

Min mor som bor i et andet landistrikt, kan få ADSL, til at starte med fik hun 8 MBit, så blev det ustabilt, så blev det 4, nu er hun nede på 2, som er nogetledes stabilt. altså enten skifter TDC til udstyr med højere og højere kvalitets krav, eller også bliver kvaliteten af det kobber og udstyr i divs centraler, mere og mere nedslidt og mangler vedligeholdelse.

 • 0
 • 0
#43 Keld Sørensen

Jeg bor I SELVE ÅRHUS (Hasle) og her kan TDC tilbyde deres berømte "op til 10Mbit", men i praksis må vi bare skrue ned til 8 for ellers vil det ikke køre stabilt - helt og aldeles utilfredsstillende ! Nu ser vi så ELRO's eksperiment (for el-brugernes penge !) gå på røven - er det blot første prut i en lang række af konkurser vi nu skal til at opleve.

I vores område har WAOO være ude med salgsriven meget længe, og jeg spurgte på et tidspunkt på status i projektet - svaret var, at "det havde være så stor en success, at man havde forlænget fristen for tilmelding" ... Go'daw do' - hvad de marketingsfolk dog ikke finder på, man kan ikke engang tro på det modsatte af, hvad de siger !

Og politikerne sidder i deres borg og fatter ikke et ord af det hele - specielt ham med bobblegum-Michael (Michael Aastrup Jensen) - det er dog den laveste standard vi længe har set mht. IT ! VÅGN DOG OP, og få gjort noget ved IT-Danmark !

 • 2
 • 0
#44 Kenneth Christensen

Problemmet med net1 er bare at det igen er "op til 1.5mbit" dvs jeg går fra en 10/10mbit der virkede okay til min hjemmearbejdsplads til igen at slåes med manglende upload hastigheder...

for ikke at nævne begrænset data mængde..

men nu er vi heldigvis så mange med hjemmearbejdsplads/erhverv i området der er ramt at det lokale fiber ikke længere er helt afvisende hvis der er tilslutning nok .. men det er jo ikke idag fra kl 1600

 • 0
 • 0
#45 Johnny Olesen

Problemmet med net1 er bare at det igen er "op til 1.5mbit" dvs jeg går fra en 10/10mbit der virkede okay til min hjemmearbejdsplads til igen at slåes med manglende upload hastigheder...

for ikke at nævne begrænset data mængde..

men nu er vi heldigvis så mange med hjemmearbejdsplads/erhverv i området der er ramt at det lokale fiber ikke længere er helt afvisende hvis der er tilslutning nok .. men det er jo ikke idag fra kl 1600

Nej, men du har altså mulighed for en internetforbindelse på adressen, og det må være nok. du kan få en stabil 2 Mbit forbindelse, og så er det "ærgerligt" at du ikke kan bruge det.

Ude på landet kan man ikke forvente kabel-TV, kommunal snerydning og kortere end 5 Km til nærmeste skole. Man skal som bosiddende på landet være forberedt på at gå på kompromis med visse ting.

Teleselskaberne er ikke pålagt leveringspligt med en garanteret minimumshastighed - endnu. Indtil 800 MHz LTE frekvenserne er blevet solgt, så skal "bønderne" ikke forvente hurtigt Internet. Det er ikke teleselskabernes skyld, men derimod politikerne, som ikke har stillet krav.

Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at Skyline er væk. Men du har i det mindste nogle alternativer selvom de ikke lige så attraktive eller hurtige.

Og det er sådan set også min pointe. Langt de fleste kan få Internet. Det går måske ikke hurtigt, men man kan få en tålelig forbindelse her og nu.

Skylines WIMAX var ikke en magisk teknologi. Skyline benyttede udendørsantenner og derfor kunne de række langt - hvilket normalt 3G også kan, hvis man monterer det korrekte udstyr.

 • 2
 • 0
#46 Susanne Knudsen

Kan godt høre nogle af Jer har både 5 og 6 forskellige udbydere at vælge imellem! Også når vi snakker 'store' forbindeser.. Hvis I nu kun havde 1 mulighed hva så... ? Så er jeg ikke sikker på I ville beskylde andre for det i gør! Langt de fleste skyline kunder har ikke haft andre muligheder hvis vi snakker over 256/128 Ville gladeligt betale temmelig meget mere bare for en 2/1 mbit. Og nej ingen 3G dækning heller.

 • 2
 • 0
#47 Anne Kallehauge

Ja jeg ville være glad for bare at kunne finde en udbyder, de har alle sagt nej tak og kan heller ikke tilbyde mobiltbredbånd. Det mobile viste jeg godt, døjer jo med at holde forbindelsen på min mobil telefon. Håber Ole Sohn og erhvervs styrelsen, komme nogle vejne med de forhandlinger de har igang, med tdc og skyline.

 • 0
 • 0
#49 Johnny Olesen

Kan godt høre nogle af Jer har både 5 og 6 forskellige udbydere at vælge imellem! Også når vi snakker 'store' forbindeser.. Hvis I nu kun havde 1 mulighed hva så... ? Så er jeg ikke sikker på I ville beskylde andre for det i gør! Langt de fleste skyline kunder har ikke haft andre muligheder hvis vi snakker over 256/128 Ville gladeligt betale temmelig meget mere bare for en 2/1 mbit. Og nej ingen 3G dækning heller.

Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor Susanne, men jeg gentager det gerne.

Langt de fleste danskere er dækket af mindst ét teleselskabs bredbåndsløsning. Der ER sket meget med dækningen indenfor det sidste 1,5 år, og hvor der ikke tidligere har været 3G dækning, der er der i dag dækning. Der kan være problemer visse steder på Djursland eller på nogle enkelte øer, men ellers er der generalt meget god mulighed for at få 3G dækning SÅFREMT MAN BENYTTER DET RIGTIGE UDSTYR. Og der tæller et USB modem ikke...

Så sent som i denne uge har Telenor f.eks. udvidet dækningen omkring Vejlby og Vedersø i det vestjyske - begge områder hvor der i følge politikerne/lokale medier ikke er bredbåndsdækning. Selv i områder hvor Skyline ikke dækkede, kan man i dag få 3G fra f.eks. 3 eller Telia.

Men jeg går selvfølgelig ud fra, at du har undersøgt sagen inden for de sidste par uger, og selvfølgelig også har forsøgt med retningsbestemt antenne og en router fra Net1???

Nu skal det helle ikke lyde, som om jeg ikke har sympati med de mennesker der er kommet i klemme - det har jeg i aller højeste grad, men man bliver også nød til at kigge på de REALISTISKE alternativer som findes HER OG NU.

 • 1
 • 0
#50 Susanne Knudsen

Hvis du har læst mit indlæg vil du vide vi afventer udstyr fra net1 ! Derfor kan vi af gode grunde ikke ha afprøvet udstyr endnu. Men uanset hvor meget du insisterer, så passer det ikke. 3, telia, telenor, telmore alle afprøvet. Og selskaberne siger selv fra! Så vi tilhøre IKKE dine 'langt de fleste' desværre. Bor i Vesthimmerland.

 • 0
 • 0
#51 Johnny Olesen

Hvis du har læst mit indlæg vil du vide vi afventer udstyr fra net1 ! Derfor kan vi af gode grunde ikke ha afprøvet udstyr endnu. Men uanset hvor meget du insisterer, så passer det ikke. 3, telia, telenor, telmore alle afprøvet. Og selskaberne siger selv fra! Så vi tilhøre IKKE dine 'langt de fleste' desværre. Bor i Vesthimmerland.

Nej, men jeg vil også gerne vædde på, at du ikke har afprøvet én eneste af de fire store teleselskaber med andet end et USB modem. Det lyder forøvrigt som om du slet ikke har afprøvet det i praksis?

Forskellen mellem brugen af et USB modem og en retningsbestemt antenne kan sagtens være 10-14 dBi - eller forskellen mellem ingen dækning og fremragende signal. Skylines "fremragende dækning" skyldes i meget høj grad, af de benyttede retningsbestemte antenner i langt mindre grad WIMAX teknologien.

Og som jeg også skriver, så er de fleste dækket af mindst ét selskab. Men jeg vil gerne høre om I får hul i gennem ved Net1, og og om I har valgt en retningsbestemt antenne, en magnet antenne eller kun den medfølgende antenne i routeren.

 • 0
 • 0
#52 Susanne Knudsen

Vi har valgt en retningsbestemt antenne. Jeg kan så fortælle dig at ALLE selvskaber ER afprøvet i praksis! Hva i alverden skulle få mig til at tro mere på dig, end selskabernes egne teknikkere ? Er du Net1 sælger eller hvad??

 • 0
 • 1
#53 Johnny Olesen

Vi har valgt en retningsbestemt antenne. Jeg kan så fortælle dig at ALLE selvskaber ER afprøvet i praksis! Hva i alverden skulle få mig til at tro mere på dig, end selskabernes egne teknikkere ? Er di Net1 sælger eller hvad??

Jeg spørger bare af ren nysgerrighed - jeg har ikke nogen økonomisk interesse i de danske teleselskaber eller deres produkter, men jeg dog lidt indsigt i området :-)

Og min erfaring siger mig, at næsten alle danskere kan få mobilt bredbånd med det korrekte udstyr. Langt de fleste giver dog op, når de ikke kan få et USB bredbåndsmodem til at virke.

Det er meget få private, som ligefrem får en professionel antennemontør eller et teleselskabs teknikere ud for at montere en 3G router med retningsbestemt antenne. Jeg har faktisk aldrig hørt om at 3, TDC, Telenor eller Telia tilbyder opsætning af 3G udstyr for privatpersoner.

Og det er også langt fra alle danskere der overhovedet er klar over, at det er muligt at købe en ekstra antenne til deres mobile bredbånd.

 • 0
 • 0
#54 Susanne Knudsen

Oki ;) Nej, den service har de ikke. og beskeden er, hvis ikke USB fungerer, kan vi ikke klare opgaven. Det mest paradoksale er, at vi har HEF fiber liggende 2m fra huset, men kan ikke blive koblet på, da kundegrundlaget er for spinkelt(ifølge HEF) og på trods af at vi har forsøgt helt fra start at komme med... men sådan er der jo så meget ...

 • 0
 • 0
#59 Anonym

Den liberalisering der for ca. 10 - 15 år siden blev en realitet, skete under nogen forudsætninger, som ikke længere holder. Det er rentabilitet der bestemmer i et liberaliseret marked, der indgår ikke nogen samfundsforpligtelser i et sådant marked. Hvis der skal indgå forpligtelser, skal dette indgå i den aftale der forhandles på plads mellem Staten og leverandøren. Det er ikke noget man kan komme bag efter og opstille krav om. Toget er kørt.

Hvis Staten skal gå ind, så kan det ske ved, at Staten overtager driftudgifterne på vegne af kurator, i en nærmere aftalt periode. Det kan typisk være en periode som modsvarer bindingsperioden, altså 6 måneder. Det vil give de eksisterende kunder mulighed for, at skifte deres internetløsning.

 • 1
 • 0
#60 Per Borch

kommer nogen til skade her på ejendommen skal vi fare ud i haven og se om vi ikke ka få forbindelse

TDC kan jo ikke levere fra den ene dag til den anden ikke engang analog... 10 min

 • 3
 • 0
#61 Mike Mikjær Blogger

Jeg har ikke indsigt I regnskaberne men de mange millioner der blev betalt for licensen og kravet om landsdækning har bestemt ikke været med til at gøre det nemmere for skyline, det kunne helt sikkert have løbet rundt hvis ikke de var blevet tvunget til at levere de steder hvor der i forvejen var f.eks. Fiber eller godt kobber ... Så selvom det måske ikke lige er det folk snakker mest om så ryger lorten altså tilbage til regeringen og deres vilkår for at udstede licensen

 • 1
 • 0
#62 Martin Hoffmann

Jeg har heller ikke nogen viden om Skylines regnskaber, men jeg har set flere deltagere i denne tråd bedyre at de betaler over 500 kr/md i abbonnement. Jeg gør den antagelse at ikke alle betaler så meget, men hvis hver af de 40000 kunder betaler 250 kr/md i gennemsnit giver det alligevel en indtægt på 10.000.000 kr/md til Skyline. Koster en licens virkelig så meget? Det virker som et stor beløb at formøble.

Har nogen ikke overvejet at kontakte Skylines kunder og stifte en forening der kunne købe firmaet og køre det videre som non-profit? Kurator må vel være til at handle med, så man kunne vel få det for en ok pris.

Jeg kan forstå at fristen er blevet forlænget med en måned, så lad foreningsdanmark træde i karakter! :-)

 • 0
 • 0
#63 Allan Hansen

Jeg har fået ny udbyder d.d. Telmore 6/1 med 10 i forbrug. Det køre ind til videre lige så godt som Skyline :-).Mellem 4.5 og 5.2.

Har købt et Hiawei E586, og nok ingen tvivl, at det er med til at give en ordentligt forbindelse.

Skal siges, at jeg bor i "udkants" sommerhus på nordfyn.

Nu har jeg så pludselig 2 gode forbindelser.. Jow jow.

 • 0
 • 0
#65 Per Borch

Nu var der jo også 192 der skulle have løn + montører udefra, for ikke at glemme en anstændig direktørløn, leje af mast plads var heller ikke noget der levnede plads til meget overskud. Det kostede penge bare hver dag.

 • 0
 • 0
#68 Christian Torp

Skyline skriver på skyline.dk: 1. juni 2012 kl. 19:00

Information til WiMax og FWA kunder - fortsættelse af driften i beskåret form

Det er med glæde at vi kan meddele, at der i sidste øjeblik er fundet en løsning der medfører, at driften af Skyline-netværket opretholdes i beskåret form til den 30. juni 2012.

Som det vil fremgå af pressemeddelelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet, har Dansk Energi, TDC, Telenor, Telia, Global Connect, 3 og Erhvervsstyrelsen sammen fundet en løsning der understøtter konkursboets muligheder for fortsat drift i juni måned.

Det bemærkes fra kuratorernes side, at der er tale om drift i en beskåret form, idet der i perioden ikke vil være mulighed for support, ligesom der ikke er nogen bemanding til at supportere eventuelle driftsnedbrud.

Kuratorerne glæder sig uanset ovenstående begrænsninger over, at der er fundet en løsning, der forhåbentlig for langt hovedparten af kunderne medfører, at de får en længere tidshorisont til at finde alternative løsninger.

 • 0
 • 0
#70 Johnny Olesen

@Per Borch:

200 GB data koster 999 kr. plus moms hos Net1. Men så skal du også have et CVR nummer og kunne nøjes med maks. 2 Mbit download.

Hos 3 kan du købe 10 GB data af gangen for 129 kr. inkl. moms. 120 GB vil således koste 1548 kroner.

Det er da to alternativer, hvis du absolut skal bruge 120 GB data hver måned.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere