Den ellers planlagte revision af de omstridte logningsregler bliver med al sandsynlighed udsat endnu en gang.
Sådan fremgår det af regeringens reviderede lovprogram for resten af folketingsåret.
Revisionen skulle blandt andet redegøre for politiets erfaringer med logningsreglerne samt politiets anbefalinger til udformningen af de nye logningsregler.
Justitsminister Mette Frederiksen (S) svarede tidligere på året, at revisionen allerede skulle finde sted, inden folketingsåret i praksis slutter til juni. Det er tredje gang, at den socialdemokratisk ledede regering har udskudt revisionen ifølge Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.
»Der er ingen grund til at blive ved med at udskyde det. Der venter en meget stor principiel diskussion om, hvor meget overvågning vi ønsker af danske borgere, som ikke er mistænkt for noget som helst kriminelt,« siger hun til Version2 og fortsætter:
»Det er i modstrid med alle svar fra den nuværende og tidligere justitsministre om, at nu ville man faktisk gennemføre revisionen. Man må stå til ansvar for sine holdninger i stedet for at gemme sig bag en udskydelse.«
Den obligatoriske logning af danskernes internetbrug, bedre kendt som sessionslogningen, blev ophævet i juni 2014. Siden er det kommet på tale at genoplive sessionslogningen, selvom hverken Rigspolitiet eller Justitsministeriet kan komme nærmere ind på, hvordan reglerne skal udformes.
Logningen indebar, at teleselskaber og internetudbydere blev pålagt at registrere alle telefonopkald og internetbrug. Især det sidste, den såkaldte sessionslogning, blev kritiseret, fordi der skulle lagres datapakker fra borgernes internetfærden, hvilket dog i praksis viste sig at være ubrugeligt som efterforskningsredskab for politiet.
Politiets ønskeliste til den reviderede sessionlogning skal dog forsøge at rette op på dette ved at intensivere overvågningen. Blandt andet ønsker politiet at gøre det muligt i højere grad at masseovervåge mobilbrugerne og kortlægge deres færden ud fra deres telefoners placeringer.
»Det, at hver eneste sms vi skriver, og hvert eneste telefonopkald vi foretager, bliver gemt og registreret, er temmelig voldsomt. Så den politiske diskussion mener jeg bestemt, at vi skal have,« siger Pernille Skipper.
Det fremgår ikke af lovprogrammet, hvor længe revisionen bliver udsat.
Version2 har bedt Justitsministeriet om at forklare, hvorfor revisionen af logningsreglerne igen er blevet udsat, og hvornår en revision kan forventes.