Digitalisering skal hjælpe regeringen med at spare 12 milliarder

Regeringens digitaliseringsstrategi skal være med til at frigive 12 milliarder på det samlede velfærdsbudget inden 2020. Strategien indeholder dog ingen overslag på, hvad digitaliseringen vil koste.

Med en ny digitaliseringsstrategi vil regeringen løfte Danmarks velfærdstunge områder med 12 milliarder inden 2020. Over de næste syv år er det planen, at undervisnings-, sundheds- og socialområdet bliver effektiviseret med hjælp fra digitale løsninger. Det kunne tre ministre med finansminister Bjarne Corydon (S) i spidsen i dag offentliggøre på et pressemøde.

Læs også: Se reaktionerne: Digital velfærd-udspil får blandet modtagelse

Bjarne Corydon indledte pressemødet med at kalde det en 'stor dag', hvor regeringen forpligtede sig til at gennemføre en omfattende digitalisering af det offentlige inden 2020, men bød ikke ind med konkrete tal for, hvordan milliard-besparelsen skal realiseres.

Ifølge Bjarne Corydon vil første skridt i planen være at fuldt udrulle de digitale løsninger, som indtil videre har været i brug på forsøgsbasis i den offentlige sektor. Eksempelvis vil det omdiskuterede Fælles Medicinkort være fuldt implementeret i regionerne inden udgangen af 2013.

»Denne strategi handler helt enkelt om, hvordan vi får mere velfærd for vores penge og bedre velfærd ved at anvende teknologi. Nu trykker vi på den knap, hvor der står ‘go’, og gør en række digitale løsninger inden for det offentlige til standard og ikke til undtagelser,« sagde Bjarne Corydon på pressemødet på Ørestad Plejecenter i København.

Læs også: Efter kritik: Sådan sikrer vi Fælles Medicinkort mod misbrug

Sammen med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) præsenterede finansministeren en tværgående digitaliseringsplan, som indeholder syv fokusområder med konkrete tiltag, som dog endnu ikke er prissat.

Du kan læse detaljerne i planen her

Men finansministeren måtte dog også erkende, at den digitale strategi for det offentlige endnu ikke har bund i en konkret økonomisk handleplan.

»Det her er et led i vores strategi for at modernisere den offentlige sektor og gøre tingene bedre, smartere og billigere, men jeg må også med det samme sige, at vi ikke er der i dag, hvor vi sætter pengebeløb på nogle af de her tiltag,« sagde Bjarne Corydon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anders Jensen

Vælgerne skulle bare vide hvor mange milioner af kroner der kunne spares ved at tillade hvis folket kunne underskrive vælgererklæringer via Nem-Id!!! Der findes pt. 90 partier der har et godkendt partinavn, flere af disse forsøger at samle de + 20.000 vælgererklæringer det kræves for at kunne stille op til folketingsvalget!

Hver vælgererklæring skal sendes til underskriverens lokale borgerservice, som derefter sender 1 brev til underskriveren med den godkendte vælgererklæring, vælgeren skal derefter sende vælgererklæringen til partiet.

Ud over dette sende borgerservice et brev hver gang til partiet som fortæller at borgerservice lige har sendt et brev til underskriveren med en godkendt vælgererklæring...

Dette skal gøres + 20.000 gange for hver parti for at blive opstillingsberretiget.

Systemet tror på at det er mig når jeg indberetter skat og min bank tror på det er mig når jeg går på netbanken.

Men staten tror ikke på det er mig hvis jeg gerne vil kunne underskrive en vælgererklæring via Nem-id???

Men slap bare af for Margrete Vestager har nu lovet at hun vil indføre vlægererklærringer via Nem-id per 1/1-2015 (forudsat at hun kan finde et politisk flertal for det)

Så er der blot tilbage at håbe at der kan findes et politisk flertal der vil gøre det nemmere at opstille et nyt parti der kan give dem lidt konkurrence...

 • 2
 • 0
#2 John Michael Foley

Når nu regeringen lancerer en digitaliseringsplan, som den har gjort i dag, skulle den samtidig være forpligtet til at sørge for fokus på IT-sikkerheden, der halter grelt. Det er vigtigt, at borgerne føler sig trygge ved at benytte internettet og andre sociale medier i cyberspace. I modsætning til de fleste andre lande deltager Danmark ikke i EU's oplysningskampagne(European Cyber Security Month) rettet mod oplysning medlemstaternes befolkning, i hele oktober måned. Set i lyset af statens tvangsdigitalisering forkommer det særligt graverende og ildevarslende, at befolkningen ikke involveres i vigtige oplysningskampagner, hvor de får muligheder for at blive orienteret og forberedt på de faldgruber og trusler, der findes på internettet og i cyberspace.

 • 3
 • 0
#3 Finn Christensen

Regeringens digitaliseringsstrategi skal være med til at frigive 12 milliarder på det samlede velfærdsbudget inden 2020. Strategien indeholder dog ingen overslag på, hvad digitaliseringen vil koste

Men finansministeren måtte dog også erkende, at den digitale strategi for det offentlig endnu ikke har bund i en konkret økonomisk handleplan.

er duften af cigar, der forlængst gik op i røg.

Endnu en tom cigarkasse af samme sort som Transportfonden. Og denne gang er der end ikke sikret hverken retning, økonomi eller plan.. kun voldtægt af "Digitalisering".

Der er så 3 personers løse snak tilbage + en kontorelev, der har leget med et regneark og tilfældighedsgenerator.

 • 1
 • 1
#4 Hans Schou

Men slap bare af for Margrete Vestager har nu lovet at hun vil indføre vælgererklæringer via Nem-id per 1/1-2015 (forudsat at hun kan finde et politisk flertal for det)

Er hun minister i 2015?

Jeg er efterhånden stødt ind i flere love som jeg ikke mener at politikerne skal stemme om, men det skal vælgerne: * Vælgererklæringer * eValg * Offentlighedsloven

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere