Regeringen vil sætte skub i digitaliseringen af Danmark med en milliard kroner

Illustration: Bigstock
Virksomhederne skal have de bedste rammer for at udvikle nye produkter og udnytte nye digitale forretningsmodeller, lyder det i aftalegrundlaget om den nye erhvervspakke.

Regeringen vil med den netop vedtagne erhvervspakke styrke digitaliseringen af Danmark med en milliard kroner. Det skal ske gennem en indsats inden for en række støtteområder, som er udpeget til at være følgende:

  • Styrket digitalt vækstmiljø
  • Agil og fremtidssikret regulering
  • Digitale kompetencer
  • Digitalt løft af SMV’er
  • Data og it-sikkerhed

Den overordnede beslutning i erhvervspakken skal udmøntes i en såkaldt digitaliseringsstrategi:

»Regeringen vil fremlægge en strategi for Danmarks digitale vækst, der skal understøtte, at danske virksomheder har gode rammer for at udnytte mulighederne ved digitalisering og ny teknologi. Det vil ske ved blandt andet at følge op på anbefalingerne fra Digitalt Vækstpanel,« skriver regeringen i redegørelsen om erhvervspakken, som er indgået mellem regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Regeringen vil offentliggøre strategien primo 2018. Midlerne til indsatsen afsættes konkret i form af en pulje på 75 mio. kr. i 2018 og 125 mio. kr. årligt i perioden 2019-2025 og herefter på 75 mio. kr. årligt til udmøntning af strategiens initiativer.

»Danmark skal udnytte ny teknologi til at udvikle sine styrkepositioner, og virksomhederne skal have de bedste rammer for at udvikle nye produkter og udnytte nye digitale forretningsmodeller,« lyder det i aftalegrundlaget om erhvervspakken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder