Regeringen vil have “mere sikker drift af politiets it”

Illustration: Rigspolitiet
Regeringen vil fusionere statens It med dele af politiets it-organisation. Samtidig skal der bruges flere penge så politiets it kan blive moderniseret.

Som en del af politiforliget skal der bedre styr på politiets it. Med forliget vil regeringen fusionere dele af politiets it-organisation og Statens It.

»Det skal sikre moderne og tidssvarende drift af politiets it-systemer hos Statens It, mens Rigspolitiets it-ressourcer kan fokuseres på at drifte og udvikle de specialiserede it-systemer mv. til at understøtte de politifaglige opgaver,« står der i det udspil, som regeringen kom med i går.

Læs også: Skarp kritik af politiet: Data-bommerter truer retssystemets troværdighed

Send flere penge

Ud over fussionen vil regeringen også afsætte flere midler så der »kan tages de helt nødvendige skridt til at modernisere politiets og anklagemyndighedens it.«

Regeringen vil også investere penge på nye it-løsninger. Dermed håber regeringen at kunne undgå flere af de skandalesager, som har plaget politiet (eksempeltvis teledata-sagen).

Læs også: Ny data-bommert hos Rigspolitiet: Aflyttede advokatsamtaler blev ikke slettet

»En moderne og sikker it-understøttelse skal således skabe forudsætningerne for, at sagsbehandlingen bliver både mere sikker og effektiv, at forbrydelser opklares, og at de digitale muligheder udnyttes fuldt ud af politi og anklagemyndighed,« står der i udspillet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Jensen

Regeringen vil også investere penge på nye it-løsninger. Dermed håber regeringen at kunne undgå flere af de skandalesager, som har plaget politiet (eksempeltvis teledata-sagen).

Teledata tingen var vel også ny da den blev lavet, så vil en ny IT ting være fejlfri ? er det det regeringen mener ? eller vil de afsætte flere midler til at den nye IT ting så der ikke skal skæres hjørner og klippes tæer i udviklingen, bliver der også afsat midler til at IT tingen bliver testet bedre, vil de sørge for at den nye IT ting ikke blive sat i drift før man er helt sikker på at den virker, også selvom den pæne tidsplan skal klippes over og men ikke rammer den dato som alle snakker om ?

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere