Regeringen vil have “mere sikker drift af politiets it”

25. august 2020 kl. 08:421
Regeringen vil have “mere sikker drift af politiets it”
Illustration: Rigspolitiet.
Regeringen vil fusionere statens It med dele af politiets it-organisation. Samtidig skal der bruges flere penge så politiets it kan blive moderniseret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som en del af politiforliget skal der bedre styr på politiets it. Med forliget vil regeringen fusionere dele af politiets it-organisation og Statens It.

»Det skal sikre moderne og tidssvarende drift af politiets it-systemer hos Statens It, mens Rigspolitiets it-ressourcer kan fokuseres på at drifte og udvikle de specialiserede it-systemer mv. til at understøtte de politifaglige opgaver,« står der i det udspil, som regeringen kom med i går.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Send flere penge

Ud over fussionen vil regeringen også afsætte flere midler så der »kan tages de helt nødvendige skridt til at modernisere politiets og anklagemyndighedens it.«

Regeringen vil også investere penge på nye it-løsninger. Dermed håber regeringen at kunne undgå flere af de skandalesager, som har plaget politiet (eksempeltvis teledata-sagen).

»En moderne og sikker it-understøttelse skal således skabe forudsætningerne for, at sagsbehandlingen bliver både mere sikker og effektiv, at forbrydelser opklares, og at de digitale muligheder udnyttes fuldt ud af politi og anklagemyndighed,« står der i udspillet.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. august 2020 kl. 07:21

Regeringen vil også investere penge på nye it-løsninger. Dermed håber regeringen at kunne undgå flere af de skandalesager, som har plaget politiet (eksempeltvis teledata-sagen).

Teledata tingen var vel også ny da den blev lavet, så vil en ny IT ting være fejlfri ? er det det regeringen mener ? eller vil de afsætte flere midler til at den nye IT ting så der ikke skal skæres hjørner og klippes tæer i udviklingen, bliver der også afsat midler til at IT tingen bliver testet bedre, vil de sørge for at den nye IT ting ikke blive sat i drift før man er helt sikker på at den virker, også selvom den pæne tidsplan skal klippes over og men ikke rammer den dato som alle snakker om ?