Regeringen: Techgiganterne skal indordne sig under disse ni principper

Illustration: sfe/bigstock
Techgiganterne skal blandt andet bidrage til finansieringen af velfærdssamfundet og tage mere ansvar for indholdet på deres platforme.

Regeringen har opstillet ni principper, som skal danne rammerne for store internationale tech-virksomheders tilstedeværelse i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

I sidste uge fastslog statsministeren og partilederne fra støttepartierne, at det var nødvendigt med en politisk regulering af techgiganterne - sandsynligvis gennem lovgivning.

»De er som virksomheder skruet sammen til at minimere deres ansvar. Det er udfordringer, vi i regeringen mener, vi skal tale højt om og drøfte. For vi insisterer på, at det er os, der sætter rammerne og ikke techgiganterne«, siger erhvervsminister Simon Kollerup ifølge pressemeddelelsen.

Ud over de ni principper har regeringen også udgivet en hvidbog om de store tech-selskaber.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Louise Klint

Det er virkelig gode toner.

Men jeg må også indrømme, at jeg kniber mig lidt i armen. Det er på en måde surrealistisk. Man skal lige forstå det og – nu må vi se, hvad det bliver til...

Oven på så mange års ørkenvandring. Hvor alt er labbet i sig, som kommer fra Boy-next-door-Zucherberg, der står dér i sin almindelige t-shirt – akkurat som du og jeg – så ingen kommer på den tanke, at han er en verdensomspændende mastodont af en monopol-milliardforretning. Og ”jeg skal ikke reguleres, fordi jeg er jo ikke en udgiver (publicist/medie). Facebook er bare en platform, hvor vi stiller noget infrastruktur til rådighed, så alle mennesker kan samtale og dele og holde kontakten med vennerne og de kære. Et demokratisk community!” Halleluja. Verden vil bedrages :)

Det har godt nok taget mange år, dette her. Været længe om at nå frem. Jeg håber virkelig, at politikerne følger dette op. Og at det ikke ender som blank profilering (tomme hensigtserklæringer, der brister som sæbebobler).

Nu skal vi lige skimme hvidbogen. Den findes også her:

https://em.dk/media/14217/hvidbog-techgiganter.pdf

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere