Regeringen taber til oppositionen: Har de sløveste hjemmesider

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har de langsomste websider. Det viser en måling af svartid for alle partierne.

Der bliver kæmpet hårdt om hver eneste stemme op til folketingsvalget, der skal finde sted senest til november.

Men regeringen og den faste partner Dansk Folkeparti risikerer at miste en vælgergruppe: de utålmodige danskere.

Hjemmesiderne for de tre største partier i blå blok er nemlig de tre langsomste til at loade, viser en måling som firmaet Digicure har gennemført.

Bedst klarede det Radikale Venstre sig med en gennemsnitlig svartid på 0,49 sekunder, mens de Konservative måtte tage sidstepladsen med 2,75 sekunder.

Eksternt billede

Målingen er sket over to uger i slutningen af maj med besøg hvert 10 minut på hjemmesidernes forside og skulle dermed ikke være påvirket af enkeltstående tekniske problemer.

At de Konservative havner nederst hænger sammen med, at man for nyligt har lanceret et helt nyt website, lyder forklaringen fra partiets webfolk. Samtidigt har man kørt en kampagne på siden, med en video af Lars Barfod, som vandrer rundt på websiden, der har gjort svartiderne længere end normalt. Den kampagne slutter lige om lidt, og så skulle svartiderne blive bedre, svarer partiet.

»Vi arbejder konstant på sitet, og det kan naturligvis også have indflydelse på svartiderne lige nu,« skriver afdelingschef Henrik Sølje Weiglin til Version2.

Digicure, der står bag undersøgelsen, anbefaler, at alle partierne med lange svartider får kigget nærmere på problemet. Udover en dårligere oplevelse for de besøgende, vil en sløv webside også blive prioriteret ned af Googles søgemaskine, skriver firmaet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Maciej Szeliga

NetCraft rapporterer at: Venstre: FreeBSD, Apache (Professionelle Internet Loesninger) Konservative: Win 2008, IIS 7.5 (Cohaesio A/S) Dansk Folkeparti: Win 2003, IIS 6.0 (Zitcom A/S) Socialdemokratiet: Linux Cent OS, Apache (NETSite A/S) Socialistisk Folkeparti: Linux, Apache (IT Operations ApS) Liberal Alliance: Linux CentOS, Apache (Core Applications Infrastructure) Enhedslisten: Linux Debian, Apache (Enavn ApS) Radikale: Win 2003, IIS 6.0 (Cohaesio A/S Lyngby)

Som man kan se er der ingen sammenhæng mellem OS, Webserver og udbyder... eneste forklaring må være at nogen har bedre webdesignere end andre.

  • 0
  • 0
#3 Rasmus Kaae

Svartider afhænger af så meget at det næsten er uinteressant at diskutere når der ikke er tale om realtidssystemer.

I mit hoved er det mere interessant hvor lang tid det tager at generere siden for serveren og hvor lang tid det i gennemsnit tager for en bruger at indlæse og vise hjemmesiden.

Sådanne tal er mere interessante, og nuancerede, og vil kunne afsløre om det er designeren eller webhosten der sidder med en optimeringsopave :-)

  • 0
  • 0
#4 Thomas Jensen

Hej,

Prøver jeg i dag siger: de radikales: 3,03 s for 2,159 mb content

mens konservative siger 6,02s for 8,782 mb content

Er en konklusion så at de konservative er meget mere effektiv til at levere content?

Morale: find nogen tilfældige tal og bryg en tilfældig historie over det.

vh thomas jensen

ps. pas på - dette er et partsindlæg

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere