Regeringen og erhvervslivet vil styrke SMVernes cybersikkerhed: »Afgørende at vi står sammen«

8. april 2022 kl. 14:542
Simon Kollerup
Illustration: Steen Brogaard/Folketinget.
En ny cybersikkerhedspagt mellem Erhvervsministeriet og de største danske erhvervsorganisationer skal styrke den digitale sikkerhed hos små- og mellemstore virksomheder.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ruslands invasion af Ukraine har øget opmærksomheden på cybersikkerhed herhjemme.

Derfor har Erhvervsministeriet og en række af de største danske erhvervsorganisationer indgået en cybersikkerhedspagt, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse

Pagten, der skal sikre at Danmark har de »mest digitalt sikre små- og mellemstore virksomheder«, er blevet indgået mellem Erhvervsministeriet, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Finans Danmark, Forsikring & Pension, HK, IDA, Industriens Fond, IT-Branchen og SMVdanmark.

De forskellige parter vil forpligtige hinanden på at udveksle data og viden om digitale trusler.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Til en start vil cybersikkerhedspagten i et brancherettet projekt udvikle målrettede indsatser til at styrke SMV’ers cybersikkerhed i udvalgte brancher. Indsatserne vil fx omhandle samarbejde om it-tekniske løsninger, træning og uddannelse samt vidensdeling. Indsatser der kan gøre en stor forskel for cybersikkerheden i den enkelte branche,« står der i pressemeddelelsen.

»Krigen i Ukraine har givet os alle en ekstra reminder om, hvor vigtigt det er, at vi har styr på cybersikkerheden i danske virksomheder,« udtaler Erhvervsminister Simon Kollerup (S). 

»For truslen om et cyberangreb er høj, og hvis dansk erhvervsliv og særligt de små- og mellemstore virksomheder skal kunne stå imod denne trussel, er det afgørende at vi står sammen i Danmark. Derfor er jeg glad for, at vi nu står skulder ved skulder med erhvervslivet for at øge cybersikkerheden i danske virksomheder«.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
11. april 2022 kl. 08:43

Små virksomheder får ikke de nødvendige IT Sikkerhedskompetencer. Der er ikke folk nok. Man må se mere på webbaserede / Remote Desktop agtige løsninger, hvor løsninger udbydes "i skyen". Så kan udbyder sørge for den nødvendige sikkerhed. Eksempelvis lukke ned for Internetadgang fra det beskyttede miljø, og sørge for at alt patches til tiden. Og så må man lære virksomheder med produktionsnetværk at det skal adskilles fra resten.

1
8. april 2022 kl. 18:16

Det er Bertels skyld. Helt basale evner inden for IT området starter i folkeskolen. Man kan jo prøve at læse den her betænkning, som er... ja 50 år gammel:

https://www.elov.dk/media/betaenkninger/Betaenkning_om_edb_undervisning_det_offentlige_uddannelsessystem.pdf

Det her er et endnu et arrogant politisk fejl af dimensioner, som har rødder tilbage fra i fortiden. En arrogance der bunder i manglen på respekt for al anden faglighed end .. ja ..

// Jesper