Regeringen klar med nyt Digitaliseringsråd: Her er medlemmerne og deres opgaver

Plus20. september 2022 kl. 13:301
Microsoft
I spidsen for det nye Digitaliseringsråd står Nana Bule, der er administrerende direktør for Microsoft Danmark og Island. Illustration: Microsoft.
11 personer fra den offentlige sektor, forskningsverdenen og erhvervslivet skal give anbefalinger til regeringen om, hvordan den digitale udvikling i Danmark styres bedst muligt. Få et overblik over medlemmerne og deres opgaver her.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et nyt Digitaliseringsråd skal følge med i regeringens arbejde med digitaliseringen af Danmark.

Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) skal det nye råd, der blev præsenteret i dag, tirsdag, hjælpe med at få gjort initiativerne i den digitaliseringsstrategi, som regeringen fremlagde tidligere på året, til virkelighed.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. september 2022 kl. 15:24

Den kommentar, jeglige har skrevet et andet sted, skulle nok have været skrevet her:

"Jeg gider ikke høre på dem mere! Det er spin, løgn, og stjerne-statsautoriseret -korrupt! I følge Politiken netop nu vil det fra 31/10 være et krav at bruge smartphone, hvis man vil handle på nettet: "Og har du smartphone, så kan du få – men har du ingen, så må du gå. Borgere, der køber kringler, dagligvarer, togbilletter eller andet på nettet, vil i den kommende tid begynde at skulle verificere deres betaling online med det nye MitID. Fra 31. oktober bliver det et decideret krav, og den nuværende mulighed for at bruge NemID bortfalder helt. Men efter skæringsdatoen vil formodentlig tusindvis af borgere blive bortvist i forsøget på at handle på nettet. Det er alle dem, der ikke benytter en mobilapp via deres smartphone eller tablet, men i stedet agter at bruge en såkaldt MitID-kodeviser eller -kodeoplæser.https://politiken.dk/indland/art8982538/MitID-kaos-Borgere-uden-telefon-bliver-forhindret-i-at-handle-p%C3%A5-nettet-i-m%C3%A5nedsvisHvad bilder de sig ind? Hvordan kan man først opdage dette nu? Hvordan kan man tillade sig at tvinge befolkningen til at købe dyre, komplicerede og privatlivskrænkende dimser? Ingen skal bilde mig ind, at regeringen/ministeren ikke har vidst dette længe (hvis de ikke har, er ministeren uduelig)! De har vidst det i lang tid, men bruger dette til at presse restgruppen over på smartphone, som både er totalovervågningens yndlingslegetøj og BigTech guldkalv/pengetræ. Må vi se i partistøttekasserne, og VL-klubbernes medlemslister? Jeg er fnysende rasende! Danmark har i rekordfart udviklet sig fra verdens lykkeligste land til et "Lad Fanden ta' de sidste"-land!"

Og i denne artikel kan man så se, at det nye råd - som frygtet, based on experience - igen får et meget kraftigt islæt af erhvervsliv og BigTech.

Hvad koster det nye råd? Deres budget - samlet - løn, diverse drift og repræsentation? Skal erhvervslivet ligefrem have løn af statskassen for at agere BigTech-lobbyister, eller giver de ulønnet deres "gode" råd? Er det der (og til de ligeså statsautoriseret rådne tech-ambassader), rundbarberingen af Datatilsynet forsvinder hen?

Regeringen har glemt, hvem der er deres bagland. Den har udviklet sig til en Bigtech-regering! BigTechs trojanske hest i samfundet. BigTechs nyttige idioter. BigTechs 5.-kolonne.

I mine øjne er det statsautoriseret landsforræderi!