Regeringen klar med millioner til ekstra it-udgifter hos danske energiselskaber

Plus30. marts kl. 15:201
Erhvervsminister Morten Bødskov
Erhvervsminister Morten Bødskov (S) er sammen med partierne bag indefrysningsordningen klar med 80 millioner kroner til danske energiselskaber, der skal dække it-udgifterne til ordningen. Illustration: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix.
Der er 80 millioner kroner på vej til danske elselskaber, som skal dække de it-udgifter selskaberne har haft til at håndtere udskudte el-regninger.
Artiklen er ældre end 30 dage

Regeringen er klar med 80 millioner kroner til de danske energiselskaber, som skal dække ekstraregningen fra de it-systemer, der på rekordtid er blevet udviklet til at håndtere den såkaldte indefrysningsordning.

Siden jul har danske el-kunder haft mulighed for at udskyde deres el-regning ved hjælp en den såkaldte indefrysningsordning, som regeringen lancerede i efteråret.

Reglerne betød dog store it-regninger til de danske energiselskaber, der med opgaven skulle udvikle helt nye it-systemer fra bunden.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. marts kl. 09:36

Indfrysningsordningen blev indført på grund af rekordhøje elpriser. De rekordhøje elpriser har betydet at elhandlerne har haft rekordstore overskud, med ekstra provenue mange gange de 80 mill, se bare på sagen fra Andel for 3 personer umiddelbart står til 3 cifrerede millionbeløb i bonus. Ingen ved om det bliver udbetalt, men det siger jo en del om overskudet.

Det ville klæde elselskaberne at sige pænt nej tak, vi har tjent rigeligt på krisen. Jeg ved at det er forbrugernes penge, men det er et statsligt tilskud også, den er bare kommet via skatten