Regeringen har mistet tilliden til Polsag: Det kommer aldrig til at virke

3. februar 2012 kl. 10:102
POLSAG LUKKET: Det er en skandale at have hældt 400 millioner kroner ud til ingen verdens nytte. Men justitsministeren mener, det ville være en større skandale at kaste flere penge efter Polsag.
Artiklen er ældre end 30 dage

Lukningen af politiets skandaleramte sagsbehandlingssystem Polsag betyder, at der nu er brugt op mod en halv milliard kroner på et projekt, der altså ingen fremtid har.

»Det er dybt frustrerende at måtte opgive dette projekt, og det er en skandale, at vi har brugt op imod en halv mia. på et projekt, der nu må skrottes. Men det vil være en endnu større skandale at kaste flere gode penge efter et dårligt projekt, for regeringen har ingen tillid til, at systemet kommer til at virke,« udtaler justitsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse

Rigsrevisionen går nu ind i sagen for at undersøge det nærmere forløb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det vil efter min opfattelse være helt naturligt og det eneste rigtige at få en grundig afdækning og vurdering af projektet fra start til slut. For en beslutning om at skrotte et så stort og langvarigt it-projekt må nødvendigvis ledsages af stor selvransagelse både hos leverandøren og kunden,« udtaler Morten Bødskov.

Trods de mange spildte millioner mener ministeren stadig, at han har truffet den mest ansvarlige beslutning.

»Det er en meget tung og alvorlig beslutning at lukke et så stort og langvarigt it-projekt. Men når regeringen har truffet beslutningen, er det fordi, det samlet set er det rigtige og økonomisk mest ansvarlige at gøre,« udtaler Morten Bødskov.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
3. februar 2012 kl. 11:24

Uden at have specielt kendskab til Polsag, så synes jeg faktisk at Morten Bødskov skal have ros for at kunne trække en streg i sandet - hvis klarsynet så også kan udvides til IC4, Rejsekortet og NemID mv., så kan det være Danmark har en fremtid.

2
3. februar 2012 kl. 10:29

Det undre mig gang på gang at det skal tage så lang tid før nogle finder ud af noget er helt galt. Det er jo ikke fordi at dette system, og de forgående tilsvarende eksempler, var ukendte og ingen viste de blev udviklet. Der er jo en kunde og en leverandør og begge har interesse i at det går så smertefrit som muligt.

Hvor er projektledelsen henne hos udviklingshuset? Og hvor er den kunden? Store komplekse systemer er ... store og komplekse - men come on..... en halv milliard køber altså mange mandetimer og det skulle undre mig om en signifikant procentdel ikke går til 'projektledelse' og 'projektkoordinering' i budgettet/regnskabet.