Regeringen halter efter nye it-sikkerhedskrav: Kan ende i kaos for erhvervslivet

Plus24. februar kl. 05:002
Forsvarsministeriet
Forsvarsministeriet er bagud med implementeringen af NIS2 i Danmark, peger flere eksperter på. Illustration: sfe-co2 / Bigstock photo.
Det bekymrer professorer og erhvervsorganisationer, når Regeringen ikke lige nu ikke kan give en melding på, hvor langt man er med den danske implementering af NIS2. Mange virksomheder venter på en endelig melding om, hvem reglerne skal gælde for.

De kommende 19 måneder ligger der en stor it-sikkerhedsopgave hos erhvervslivet. I efteråret 2024 træder NIS2-reglerne i kraft i Danmark, og derefter vanker der store bøder til de virksomheder, der ikke lever op til kravene.

Flere er dog tilbageholdende med at gå i gang, lyder det fra flere erhvervsorganisationer. Selvom EUs lovtekst beskriver, hvilke 18 sektorer reglerne gælder for, kan man ikke oversætte det direkte til en dansk kontekst.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. februar kl. 07:05

"»Forsvarsministeriet er i dialog med relevante myndigheder med henblik på stillingtagen til fordelingen af roller og ansvar mellem myndigheder inden for rammen af direktivet. Forsvarsministeriet har desuden fokus på i implementeringsperioden at inddrage relevante interessenter, herunder bl.a. erhvervslivets interesseorganisationer. Forsvarsministeriet arbejder ligeledes for en implementeringsproces, som i videst muligt omfang vil imødekomme erhvervslivets behov for på et tidligt tidspunkt at få kendskab til indholdet af den kommende regulering på området,«"

Det lyder som om, det ikke er topprioritet - og som om, der allerede er gået GDPR-forløb i det. Forhal, forhal, forhal...

Da det jo også er landets sikkerhed, det drejer sig om, kan det vel også være en form for landsforræderi ikke at gør det fornødne her?

2
25. februar kl. 16:03

Da det jo også er landets sikkerhed, det drejer sig om, kan det vel også være en form for landsforræderi ikke at gør det fornødne her?

FM er ikke de eneste, der er lidt sent ude på dette område. Det kan få alvorlige føljer for erhvervslivet, at man har lurepasset.

Situationen kan ikke klares med det sædvanlige juristeri, her skal fart på. Ellers ender det med lovsjusk og recession.