Regeringen giver efter for presset: Dropper multimedieskat

Den stærkt kritiserede multimedieskat bliver ikke til noget. Regeringen vil i stedet udvide beskatningsreglerne om fri telefon.

På et møde i regeringstoppen er det i dag blevet besluttet at droppe den omstridte og stærkt kritiserede multimedieskat. Det erfarer bt.dk.

Til gengæld de nuværende regler for beskatning af fri telefon blive overført til også at gælde for computere og internet.

Multimedieskatten, der var en del af regeringens store skattepakke, betød, at alle med arbejdsgiverbetalt telefon eller computer skulle beskattes af 5000 kroner om året.

I stedet har regeringen besluttet, at personer med fri telefon eller computer fremover vil blive beskattet af det samme beløb, som også personer med fri telefon i dag beskattes af. For langt de fleste vil der således være tale om en uændret beskatning i forhold til tidligere.

Regeringen har også besluttet helt at friholde hjemmehjælpere med håndholdte computere for beskatning af deres computere, erfarer bt.dk.

Multimedieskatten blev i sin oprindelige udgave stærkt kritiseret fra mange sider. Blandt andet kunne den form for beskatning betyde, at medarbejdere helt ville undlade at tage den bærbare computer fra arbejdet med hjem, da blot en enkelt aften med ekstra-arbejde i privaten ville udløse en skatteregning i omegnen af 2.500 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Rasmus Nielsen

Skatten er reduceret til 3000 kr, men vel ikke droppet.

Hvorfra kommer det at "For langt de fleste vil der således være tale om en uændret beskatning i forhold til tidligere"? Er det virkelig langt de fleste, som får stillet en computer til rådighed, der også har fri telefon. Det vil jeg tillade mig at betvivle.

Lidt mærkeligt at undtage hjemmehjælpere specifikt. Gad vide hvilket overordnet princip, der ligger til grund for det.

 • 0
 • 0
#4 Allan Madsen

Efter de nuværende regler for beskatning af fri telefon, kan man trække husstandens private telefon omkostninger fra beskatningen af den frie telefon. For langt de fleste familiers vedkommende overstiger dette de 3000 kr som beskatningen er på. Dvs at man så reelt ikke betaler skat af den "frie" arbejdstelefon, eller bredbåndsforbindelse.

 • 0
 • 0
#5 Kristian Hald

Jeg tror ikke de i artiklen har medregnet netop det du fortæller om at vi med den gamle ordning kunne trække vores private telefon udgifter fra og af den grund er der reelt stadigvæk en stor forskel på den gamle og den nye ordning, selvom de ligger på samme beløb.

Jeg ville ikke have et problem med de 5000 kr. og at de vil inkludere computer og internet, sålænge at jeg kan trække mine private udgifter fra, på computerdele, internet og alt det andet de gerne vil have indunder frynsskatten.

Jeg tror som mange andre, så er jeg ikke den eneste, som har min egen private computer og telefon, men godt vil have det flexibelt, så jeg kan arbejde hjemme engang imellem eller hvis der er vagt, at jeg ikke behøver at tage på arbejde for at ordne det.

 • 0
 • 0
#6 Torben Mogensen Blogger

Jeg tror som mange andre, så er jeg ikke den eneste, som har min egen private computer og telefon, men godt vil have det flexibelt, så jeg kan arbejde hjemme engang imellem

En god pointe. Mange har både en privat computer og en arbejdscomputer, der tages hjem en gang imellem. Dermed er den arbejdsgiverbetalte computer ikke nogen stor fordel i husholdningen (selv om den også bliver brugt privat), så det er urimeligt at beskatte arbejdscomputeren, hvis man allerede har en privat computer. Det er dog svært at administrere, for hvem kontrollerer, om man har en privat computer udover den arbejdsgiverbetalte? Og vil en værdiløs forældet computer, der aldrig bliver brugt, kunne bruges som undskyldning for ikke at betale skat på den arbejdsgiverbetalte?

Så det vil være nemmere (og mere rimeligt) helt at opgive beskatning.

Noget andet er arbejdsgiverbetalt bredbåndsinternet. Der er sjældent to internetforbindelser i hjemmet, så arbejdsgiverbetalt internet sparer husholdningen for udgifter til en privat opkobling. Så her ser jeg ikke noget stort problem i at beskatte dette som en indtægt på 3000 om året -- det er vel nogenlunde hvad man skal slippe for en privat opkobling.

 • 0
 • 0
#7 Martin Zacho

Noget andet er arbejdsgiverbetalt bredbåndsinternet. Der er sjældent to internetforbindelser i hjemmet, så arbejdsgiverbetalt internet sparer husholdningen for udgifter til en privat opkobling. Så her ser jeg ikke noget stort problem i at beskatte dette som en indtægt på 3000 om året -- det er vel nogenlunde hvad man skal slippe for en privat opkobling.

Har både en arbejdsgiverbetalt ADSL forbindelse og en egenbetalt fiberforbindelse. Men ADSL'en er på vej ud, specielt hvis den skal koste mig skat af 3000,- årligt. Så har vi problemet med arbejds PC'en, men den bliver så bare på arbejdet. Kan fint nøjes med min egen stationære eller den gamle ex-arbejds bærbare.

Martin.

 • 0
 • 0
#8 Kristian Thy

Så her ser jeg ikke noget stort problem i at beskatte dette som en indtægt på 3000 om året -- det er vel nogenlunde hvad man skal slippe for en privat opkobling.

Så bliver du i hvert fald pelset. Jeg giver 840 kroner årligt for en fiberforbindelse.

 • 0
 • 0
#10 Uffe Kousgaard

Så bliver du i hvert fald pelset. Jeg giver 840 kroner årligt for en fiberforbindelse.

Prisen for at blive beskattet af 3000 kr er 1200-1600 kr afhængig af marginalskat, dvs. 100-140 kr om måneden. Det er mindre end de fleste bredbåndsforbindelser koster. Fullrate starter f.eks. ved 170 kr om måneden. At du så bor i et område med billige fiberforbindelser må være en undtagelse ift. de flestes situation.

 • 0
 • 0
#11 Martin Hansen

...hvor du skal beskattes af 3.000 kr om året hvis du tager en hammer eller en skruetrækker med hjem fra arbejde. Det kunne jo være du brugte den arbejdsgiverbetalte skruetrækker der hjemme til private formål.

Eller hvornår McDonalds medarbejderen skal beskattes fordi han må tage slipset med hjem fra arbejde, det kunne jo være han ville bruge det til en tur i byen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere