Regeringen drømmer om at tæmme tech-giganterne: Venstre kalder det ‘snik snak og symbolpolitik’

16. december 2021 kl. 03:451
Regeringen drømmer om at tæmme tech-giganterne: Venstre kalder det ‘snik snak og symbolpolitik’
Illustration: Andreas Beck.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) missede en oplagt mulighed for at stramme grebet om tech-giganternes handelsplatforme, lyder kritikken fra Bruxelles. Dokumenter viser en uklar holdning hos regeringen. Men ministeren afviser slingrekurs.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tech-giganterne samlede borgerne på platforme som Twitter og Facebook og lovede, at den demokratiske samtale ville blomstre. Sideløbende ledte andre giganter borgernes forbrugsmønstre ind på enorme handelsplatforme som Amazon og Wish, hvor alverdens produkter var tilgængelige.

I dag er mange enige om, at den demokratiske samtale er truet af hadefulde budskaber og polarisering, alt imens mange erhvervsdrivende må ligge under for skrappe vilkår på de markedspladser, der er gået fra at tilbyde os alt til at tyrannisere de små spillere på det frie marked.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. december 2021 kl. 10:55

Hvor længe har Morten Løkkegaard vidst at regeringen ikke talte for importøransvar (i EU lovforslaget der BURDE have indeholdt dette) - og alligevel mente det var vigtigt? Det kunne jo have været rart hvis han f.ex. havde fået lidt hjælp tidligere fra medierne til at pege en lygte på problemet, så regeringen KUNNE have nået at tage sig sammen i stedet for nu, hvor der bare lukkes af og fejlen ignoreres :(

Vi bliver aldrig bedre som land, når man konstant er bange for at fejle og hytter sit eget skind, istedet for at arbejde for at forbedre sig...

Savner lidt den der "blameless culture" - man forsøger at skabe indenfor IT -i politik.. Men den kræver nok også nogle andre ændringer.. Men gud hvor kunne det være rart hvis man kunne snakke om det reelle - istedet for det her pis.. (og her er en godt eksempel i artiklen på en dejlig faktuel snak - desværre for sent).