Reddit-samtaler lærer Elon Musks AI at tale som mennesker

12. oktober 2016 kl. 15:481
Den ambitiøse organisation OpenAI, som blandt andre Elon Musk står bag, bruger årevis af Reddit-samtaler til at træne sine computere i at tale som mennesker.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som altid med Elon Musk skortede det ikke på ambitioner, da han sammen med en række sværvægtere i Silicon Valley oprettede nonprofitorganisationen OpenAI sidste år.

OpenAI vil bygge den teknologi, der en gang for alle kan skabe en computer, der kan konversere som mennesker.

Her har det sociale diskussions- og nyhedsmedie Reddit vist sig yderst relevant. Således afslører OpenAI-forskeren Andrej Karpathy i en pressemeddelelse, at man i træningen af den kunstige intelligens baserer sig 'på hele år af samtaler mellem mennesker på hele Reddit'.

Det oplyser it-mediet Quartz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kender man en smule til Reddits til tider hårde omgangstone, kan det skurre i ørerne, at det er her, vores kommende computer-samtalepartner skal lære sine manerer. Men forskerne elsker den adgang til millioner af dagligdags samtaler, som Reddit giver. Og sidens mere end 900.000 communities indeholder et bredt spektrum af niche- såvel som mainstream-samtaleemner.

Hastighed er en stor barriere

OpenAI, der har både Teslas administrerende direktør, Elon Musk, og hans PayPal-medstifter, Peter Thiel, om bord, er grundlagt som nonprofitorganisation med det formål at forske i ‘sikker’ kunstig intelligens, der kommer menneskeheden til gode.

En af de primære barrierer for at skabe kunstig menneskelignende intelligens er hastigheden, hvormed en computer kan behandle enorme mængder af data. Her er OpenAI også nået et stykke ad vejen.

For nyligt blev det bekendtgjort, at OpenAI arbejder med NVIDIA’s supercomputer DGX-1, der kører på 170 teraflops computerkraft svarende til 250 konventionelle servere.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
13. oktober 2016 kl. 06:26

Så håber jeg da, at de har sorteret r/SubredditSimulator fra, for ellers så går der da helt selvforstærkende-vrøvl i maskineriet.