Reddit ramt af hackerangreb: Pro-Trump-budskaber vælter rundt i store tråde

Illustration: Casimiro/Bigstock
Flere store fora er ramt af et angreb, hvor hackerne har skiftet design og grafik ud med pro-Trump-budskaber.

Fredag overtog hackere dele af den populære fora-platform Reddit, hvor flere populære tråde eller ’subreddits’ blev plastret til i pro-Trump beskeder. Foraene fik ændret design, grafik og overskrifter, og budskabet ’We Stand With Trump #MIGA 2020’ blev tilføjet til mange af siderne. Det skriver Vice.

Læs også: Twitter redegør for stort angreb og forbedrer sikkerheden

Det er stadig uklart, hvordan det lykkedes for hackerne at gennemføre angrebet, men der er en undersøgelse på vej i forbindelse med de ’vandaliserede fællesskaber’, lyder det fra en talsperson. Man regner dog med, at kilden til angrebet er kompromitterede moderatorprofiler.

’Redditors’ starter egen efterforskning

Næsten to millioner brugere er nu gået sammen i en tråd, og de såkaldte ’Redditors’ prøver nu at finde ud af, hvilke fora der er blevet ramt. Listen vokser, og i tråden lever forskellige teorier om, hvem der har lavet angrebene og hvad deres motivation er.

Desuden er der flere brugere, der agiterer for, at moderatorer bør have to-faktor-godkendelse, sådan at de bliver sværere at hacke. Hvis det ikke allerede er tilfældet, har Reddit ikke taget de mest basale forholdsregler, lyder det.

Læs også: 15 milliarder legitimationsoplysninger cirkulerer på hackerfora lige nu

Reddit havde ifølge Wikipedia 330 millioner brugere i 2018, og de to største tråde, der er ramt af angrebet, har tilsammen 36,6 millioner følgere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere