Reddit »hjælper med undersøgelse«, men har afleveret nul dokumenter

Illustration: bigtunaonline, BigStock
Selvom Reddits direktør har lovet, at den populære hjemmeside vil hjælpe med at få afklaret, præcis hvorfor og hvordan der var russisk propaganda på hjemmesiden, så er der ikke afleveret et eneste dokument.

»Jeg ved, det er frustrerende, at vi ikke kan offentliggøre alt, vi ved, men jeg vil gerne understrege, at vi tager det her meget alvorligt, og vi hjælper myndighederne,« [skrev Steve Huffman, Reddits CEO] for tre dage siden på sit eget medie.

Men hvad der ligger i den hjælp er svært at gennemskue, da der faktisk ikke er afleveret et eneste dokument til Kongressen eller Senatet, skriver The Daily Beast.

Læs også: Reddit har slettet flere hundrede konti for at sprede propaganda

Reddit, der kalder sig selv internettets forside, blev brugt som platform for russisk propaganda og er p.t. verdens sjettemest besøgte hjemmeside - den fjerdemest besøgte i USA - og det har fået de amerikanske politikere til at vågne op.

Adam Schiff, demokrat i den såkaldte House intelligence committee, siger i sagen:

»I have repeatedly urged the social media companies to share data among themselves and prepare a joint report for the committee on how these platforms were used interchangeably to reinforce the Russian messages, and I continue to hope that they will do so.«

Det skal dog nævnes, at ingen amerikanske myndigheder faktisk har bedt Reddit aflevere noget, men i lignende sager har andre virksomheder selv udarbejdet en redegørelse, som de har afleveret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Frithiof Andreas Jensen

För man kan finde noget med en computer skal man vide ret specifikt hvad det er man skal lede efter og man skal også kunne specificere det "i kode"!?

"The Russian messages ...." lyder forfärdeligt uklart.

Hvis man definerede det mere realistisk som: "Everything we don't like or somehow disagree with" kunne man måske träne noget Machine Learning og få millioner af "hits".

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere