Reddit bandlyser brugere efter koordineret udbredelse af lækkede regeringsdokumenter

Illustration: sqback, BigStock
61 brugere er blevet bandlyst for på koordineret vis at have delt fortrolige dokumenter fra den britiske regering.

Reddit har bandlyst 61 brugere under mistanke om sammensværgelse.

Brugerne har været i besiddelse af lækkede dokumenter fra den britiske regering, og de har i fællesskab udnyttet Reddits bedømmelsessystem med henblik på at sikre, at regeringsdokumenterne blev set af så mange som muligt.

Det er imod Reddits retningslinjer, at man selv gør brug af flere brugerkonti eller koordinerer med andre brugere om at give positive bedømmelser, også kaldet upvotes, til ens indhold, således at det får mere opmærksomhed end andet indhold.

Minder om tidligere taktik

Reddit bider i denne sag mærke i, at adfærden for de 61 nu bandlyste brugere minder meget om den, som russiske aktører tidligere har anvendt til at skabe opmærksomhed omkring indhold på Reddit, der kan skabe splid blandt vestlige nationer.

Derfor er man hos Reddit også overbevist om, at de 61 brugere er russiske aktører. Det skriver Associated Press.

De lækkede dokumenter stammer fra forhandlinger mellem Storbritanniens Conservative Party, som premierminister Boris Johnson er partileder for, og USA.

Parterne har forhandlet om en mulig amerikansk adgang til Storbritanniens offentlige sundhedsvæsen, National Health Service.

Læs også: Russiske spam-konti spreder indhold flere steder på Reddit

Ser ud til at være ægte dokumenter

De 61 nu bandlyste Reddit-brugere har lækket de 451 sider dokumenter og derefter via en manuel og koordineret indsats promoveret dette læk via Reddits bedømmelsesssystem, hvor indhold får mere synlighed, jo flere der stemmer på indholdet med en positiv tilkendegivelse.

Den koordinerede indsats strider dog imod Reddits retningslinjer for manipulation, og i denne sag ligner manipulationstaktikken noget, man tidligere har set fra russiske aktører.

Her anvendtes falske brugerkonti, falske dokumenter og flere sociale medier til at sprede historier, der skulle skabe splid mellem vestlige nationer og samarbejdspartnere.

Sidste tilfælde af denne type fandt sted tidligere på året og gik under navnet Operation Secondary Infektion.

Læs også: Troldehære er ikke kun for politikere eller Kirsten Birgit

I dette tilfælde ser det dog ikke ud til, at der har været tale om falske dokumenter.

Hverken amerikanske myndigheder eller det britiske konservative parti har nemlig afvist indholdet i de lækkede dokumenter som værende uægte.

Læs også: Forskere om EP-valg: Russerne har skruet ned for SoMe-indblanding og op for cyberangreb

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 René Nielsen

Jeg ved ikke rigtigt, for løgnen vil jo alligevel blive afsløret.

Hvis det er rigtigt som Reddit skriver så skal de selvfølgelig skride ind, men selve substansen af lækket, er ekstrem relevant for det britisk valg i morgen.

Den eneste grund til at disse dokumenter har nogen som helst nyhedsværdi, er fordi at de dokumenter at Boris Johnson lyver. Ikke at det er nyt, at Boris Johnson lyver, han blev jo fyret fra “The Times” fordi han skrev usande historier/citater.

Denne gang er det blot om det engelske sundhedsvæsen (NHS) som er et meget vigtigt tema i den engelske valgkamp.

Til befolkningen siger Boris Johnson at han vil styrke NHS uden brug af f.eks. amerikanske sundhedsfirmaer men i forhandlingerne med USA forhandler han om præcist det modsatte. Nemlig at lukke amerikanske sundhedsfirmaer ind på det engelske marked ved at svække NHS.

Dette læk er jo kun et læk fordi Boris Johnson lyver. Jeg tror slet ikke de papirer var blevet lækket, hvis ikke Boris Johnson gjorde noget andet end det han siger! Som jeg ser det, så er det jo kun et spørgsmål om tid før den engelske befolkning alligevel opdager at Boris Johnson igen “taler med to tunger”.

Så hvis nogen har gjort noget forkert, så må det være de konservative i storbritannien.

Det er jo fordi det betyder noget politisk, at Boris Johnson hemmeligholder sådanne forhandlinger.

Men er det indblandning i andet lands valg at afslører en løgn som alligevel kommer for dagen efter valget?

  • 4
  • 0
#2 Michael Cederberg

Men er det indblandning i andet lands valg at afslører en løgn som alligevel kommer for dagen efter valget?

Ja det er indblanding. Det er det når det kommer udefra og når folk skjuler deres identitet. Specielt fordi disse russere sjældent er interesseret i sandheden og tidligere har blandet fakta med løgne. Når den slags frigives tæt på et valg så er det ganske umuligt at forsvare sig mod og herunder korrigere faktuelle fejl. Og det er selvfølgeligt meningen.

Jeg mener i øvrigt at Boris Johnson er en løgnagtig charlatan, men jeg mener også man må skal reagere på samme måde både når det handler om folk man kan lide og folk man ikke kan lide. Desværre skal briterne vælge mellem en løgnagtig charlatan og et håbløst mosefund og det britiske valgsystem gør at stemmer på andre er tæt på at være spildt.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere