Red Hat vrister virtualisering fri af Windows og kører ren open source

Den nye version af Red Hats virtualiseringsplatform kører nu kun på Red Hats egen softwarestack uden Windows.

Red Hat er nu klar med version 3.0 af selskabets virtualiseringsplatform, og med den lancering kan Red Hat først og fremmest nu kalde løsningen for ren open source.

»Vi er gået væk fra den afhængighed vi før havde til Windows Server,« forklarer solution architect Johan Broman fra Red Hat til Version2.

Red Hats virtualiseringsplatform har ganske vist hele tiden været baseret på virtualiseringsteknologien KVM til Linux-kernen, men administrationsdelen kørte på Windows Server.

Den del er nu erstattet af et nyt administrationsværktøj til oprettelse og migrering af virtuelle maskiner, som kører udelukkende på Red Hats egen softwarestak med udgangspunkt i Red Hat Enterprise Linux 6.2.

Red Hat er den største leverandør, som bygger virtualisering ved hjælp af KVM, og ved at have fået kontrol over hele softwarestakken vil Red Hat ifølge Johan Broman bedre kunne koordinere de fremtidige opgraderinger af platformen med de nye versioner af Red Hat Enterprise Linux.

Skiftet til den nye åbne softwarestak betyder også, at Red Hat nu kan tilbyde RESTful API og har givet flere tredjeparts softwareleverandører mulighed for at udnytte platformen.

Ifølge Red Hat betyder skiftet ingen ændringer i licenser eller priser for kunderne. Det er ellers et emne, som er kommet på banen for virtualiseringskunder, efter den største spiller, VMware, ændrede sine licenser, så det nu koster ekstra at køre virtuelle maskiner, som kræver ekstra meget hukommelse.

»Der er mange kunder, som ser sig om efter alternativer. Der er mange, som kører med en strategi om at have to leverandører af hardware og vil gøre det samme for virtualisering. Der har vi en god mulighed i kraft af vores lavere pris sammenlignet med VMware,« siger Johan Broman.

Da det hele nu kører rent på Linux vil det også være lettere for erfarne Linux-systemadministratorer at automatisere opgaver, fordi de kan bruge de værktøjer, de i forvejen kender til administration af serverne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Hej Version 2 brugere, jeg er fra Casalogic A/S, Red Hats danske premier partner og vi holder et event omkring Rhev 3, 10 februar på hotel Hilton i København, se meget mere her, eller find mig på Linkedin "Martin Høwisch" hvis du vil vide mere om dette spændende produkt, se invitationen her: http://www.casalogic.dk/nyhed/rhev-3-brunch-seminar-102.html

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere