Red Barnet og IDA: Nu skal der handling til om lovgivning for børne-chatbotter

10. maj kl. 10:231
Red Barnet og IDA: Nu skal der handling til om lovgivning for børne-chatbotter
Illustration: Bigstock/bigtunaonline.
»Det er en teknologi, som bare er blevet kastet i hovedet på de her børn, og børnene skeler ikke til, om den lovgivning, som de har brug for, kommer fra Bruxelles eller Christiansborg. Så det er nu, der skal handles. Man bør sætte fart på og få etableret en digital børnebeskyttelseslov,« lyder det fra Red Barnet.

Både Red Barnet og Ingeniørforeningen, IDA foreslår aldersverifikation i Snapchats chatbot My AI, og det haster ifølge organisationerne med at få indført lovgivning på området for sociale mediers AI-drevne chatbotter.

Det skriver Ritzau, og dermed lægger de to organisationer sig i sporet af kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), der for nylig har luftet tilsvarende tanker.

Læs også: CFCS advarer: Truslen fra cyberspionage og -kriminalitet er meget høj

Red Barnet foreslår en verificeringen af aldersgrænsen på 13 år for Snapchat, og IDA foreslår en aldersgrænse på mellem 16 og 18 år for My AI i Snapchat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er en teknologi, som bare er blevet kastet i hovedet på de her børn, og børnene skeler ikke til, om den lovgivning, som de har brug for, kommer fra Bruxelles eller Christiansborg. Så det er nu, der skal handles. Man bør sætte fart på og få etableret en digital børnebeskyttelseslov,« siger digital trivselskoordinator i Red Barnet Malte Siglev til Ritzau.

Læs også: Malware forklædt som ChatGPT-værktøjer inficerer Facebook-brugere

Regulering af kunstig intelligens er en del af EU's kommende AI Act.

»AI Act træder først i kraft i 2024, og det kan vi simpelthen ikke vente på. Som demokratisk samfund er vi nødt til at sætte foden ned, når techgiganterne fuldstændig ureguleret kaster chatbots og AI-modeller i hovedet på os. Som minimum må vi indføre en aldersbegrænsning for, hvornår sociale medier må anvende kunstig intelligens,« siger fungerende formand for IDA Aske Nydam Guldberg i en pressemeddelelse.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. maj kl. 21:10

Det er mere vigtigt, at vi får love om den chat og samtale, som børnene fører med forældrene. Ikke alle forældre, har et ordentligt sprog. Mon ikke, at AI er et plus frem for forældrene?