Receptserveren ramt af nedbrud - receptblokken må i værste fald støves af

Illustration: Privatfoto
Sundhedsdatastyrelsen melder, at Det Fælles Medicinkort og receptserveren har været ramt af

Det Fælles Medicinkort (FMK) og receptserveren har i løbet af formiddagen været ramt af lange svartider og i praksis været periodisk utilgængelig. Det har betydet, at det i visse tilfælde har været umuligt at gennemføre en elektronisk ordination.

Problemerne skyldes en fejl i forbindelse med en opdatering af systemet mandag aften, oplyser Sundhedsdatastyrelsen.

Sundhedsdatastyrelsen genstartede systemet kl. 12.30, så alle brugersystemer på hospitaler, i almen praksis, i kommuner og på apoteker ifølge styrelsen igen havde regelmæssig adgang til FMK.

Dog forventer styrelsen, »at vi vil have behov for at genstarte systemet flere gange i løbet af dagen, hvor det vil være utilgængeligt i 5-10 minutter ad gangen«, lyder det

Fejl rettes i nat

»Vi forventer at lukke for adgangen til FMK efter apotekernes lukketid i aften for at udføre det nødvendige arbejde for at sikre fuld og stabil drift, og forventer at driften vil være normaliseret fra onsdag morgen,« forklarer afdelingschef Anders Brahm fra Sundhedsdatastyrelsen i meddelelsen.

»Vi beklager de gener, som fejlen giver for både sundhedsprofessionelle og borgere. Der udsendes løbende orientering om situationen til de berørte organisationer, så de berørte brugere af FMK holdes orienteret.«

Som borger kan man i øjeblikket kun se sine medicinoplysninger og forny recepter på sundhed.dk.

Appen 'Medicinkortet' er midlertidigt lukket for at reducere belastningen på systemet, oplyser styrelsen.

Hvis man har brug for at forny en recept, kan man også ringe til sin læge.

Er det ikke muligt at gennemføre en elektronisk ordination, kan der - selv om receptblokken officielt er udfaset - udstedes papirrecepter, oplyser styrelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere