Rebelsk support-medarbejder deaktiverede Donald Trumps Twitter-profil

Medarbejderen valgte på sin sidste dag at fjerne den amerikanske præsident fra hans foretrukne medie.

En medarbejder hos Twitters kundesupport var torsdag skyld i, at den amerikanske præsident Donalds Trumps flittigt brugte Twitter-konto blev deaktiveret.

Trumps twitter-profil nåede at være utilgængelig i 11 minutter, før Twitter fik genaktiveret kontoen.

Det skriver Twitter selv via kontoen Twitter Government, der starter med at kalde hændelsen en menneskelig fejl.

Læs også: Da it-ansat fik fyresedlen gik der ikke længe før alle systemer på fabrikken gik i sort

I et senere tweet oplyser selskabet, at det var en kundesupport-medarbejder, som havde sidste dag hos selskabet, der trykkede på knappen. Formuleringen kunne tyde på, at det ikke var helt tilfældigt, at @realdonaldtrump - som kontoen hedder - blev midlertidigt lukket.


Ikke overraskende vækkede hændelsen begejstring hos flere Twitter-brugere, der blandt andet foreslog at give medarbejderen en medalje.

Reelt står medarbejderen - der nu altså ikke længere arbejder hos Twitter - sandsynligvis med et potentielt søgsmål om halsen. Historien melder ikke noget om, hvorvidt medarbejderen havde sidste dag, fordi han eller hun var blevet fyret eller stoppede i kundesupporten af andre årsager.

Twitter uddyber heller ikke, om alle kundesupport-medarbejdere har mulighed for at deaktivere enhver konto på det sociale medie. En kilde i selskabet siger til Recode, at Twitter tidligere har overvejet at indføre, at der skal to medarbejdere til at lukke særlige konti ned. Dette er dog ikke blevet implementeret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere