Raspberry Pi lader NES køre Super Nintendo-spil

En ældgammel Nintendo (NES) kan med et Raspberry Pi-hack køre spil fra en anden gammel – men lidt nyere – Super Nintendo (SNES).

Et snildt Raspberry Pi-hack gør det muligt at køre spil fra en Super Nintendo (SNES) på den noget ældre Nintendo-model (NES, Nintendo Entertainment System).

Det skriver Ars Technica

Tom 'Tom7' Murphy, har gennemført den 'omvendte emulation' med en stærkt modificeret kredsløbsplade der emulerer en NES-kasette, kombineret med en kompakt Raspberry Pi 3. Tilsammen kan de køre SNES-spil på en umodificeret NES. Den hjemmebyggede spil-kassette sættes i NES'en, som var det en normal spil-kassette.

Læs også: Raspberry Pi klar med ny model: Hurtigere og kraftigere

En Raspberry Pi 3 har en 1.4GHz, 64-bit quad core processor og noget højere ydeevne, end hvad en NES-kasette ellers kunne præstere. Den bruges til at sende instruktioner til den PPU-chip, som dannede grafikken i en NES-kassette.

Alligevel oplevede Tom Murphy forsinkelser. Raspberry Pi-delen sender sin data til PPU-chippen 180ns, efter de er genereret, men chippen når alligevel til sin read-write-cyklus for hurtigt. Det problem har Murphy løst ved at forsinke PPU-chippen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere