Raspberry Pi klar med ny model: Hurtigere og kraftigere

Illustration: Screendump / Raspberry Pi Foundation
Hurtigere, bedre designet og på samme størrelse som hidtil. Den nye Raspberry Pi er netop blevet tilgængelig.

Højere clock hastighed, gigabit ethernet med overførselshastighed på helt op til 300 Mbps, og wifi som stadig understøtter begge frekvensbånd (dual-band) men er blevet lettere at integrere ind i produkter.

Raspberry Pi Foundation har i dag lanceret deres seneste model af Raspberry Pi. Den er prissat til omkring 210 kroner.

Det skriver TechCrunch

Raspberry Pi 3 model B+ har en 1.4GHz, 64-bit quad core processor. Den nye version er hurtigere end sin forgænger, Raspberry Pi 3 Model B, på grund af forbedret varmedesign og strømintegritet, lyder det fra holdet bag.

Læs også: Forskere bygger mini-supercomputer af 750 Raspberry Pi-enheder

Modellen har også en HDMI-port til display, fire USB 2.0 porte samt en micro-SD-port til at opbevare og køre operativsystemet.

Se Raspberry Pis CEO og chefdesigner gennemgå den nye model.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Christian Nobel

Det er typisk for journalister, man tager en given pris i $ og ganger med kursen, og glemmer rask væk at tænke på forskelle i moms, afgifter og transport.

Den pt. laveste pris er hos Farnell, hvor den koster 219 kr plus moms.

Det allervigtigste ved 3+ går man faktisk meget stille med, nemlig den generelle compliancy godkendelse.

Det betyder at man i praksis direkte kan bruge den i produkter uden at tænke på EMC test osv. og det er faktisk ret smart - hvad mere interessant er, at det indikerer at RPi foundation er på vej væk fra deres begyndelse, hvor man jo hele tiden med stor patos har talt om, at dette er jo et produkt beregnet til undervisningsbrug.

Nu melder man klart ud, at dette produkt henvender sig til et professionelt publikum - man må så håbe at de også følger med til de forpligtelser det så giver.

  • 3
  • 0
#6 Claus Lensbøl

Det bliver heller ikke nævnt at der er en ny WiFi chip fra cypress som understøtter 802.11ac og derfor kan gå på 5GHz. De har også lavet en ny antenne baseret på den version der er brugt på PiZeroW.

  • 3
  • 0
#9 Martin Bøgelund

Det er typisk for journalister, man tager en given pris i $ og ganger med kursen, og glemmer rask væk at tænke på forskelle i moms, afgifter og transport.

Der refereres givetvis til den "faste" pris på $35, som B-modellerne alle dage har kostet. Dagens kurs er omkring 6,03 for en US Dollar, som giver en pris på ca 211kr.

Prisen er $35 i USA. At vi har moms, afgifter, og avance der gør at prisen bliver højere her i Danmark, bør ikke kunne overraske nogen længere.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere