Raspberry Pi er den bedst sælgende britiske computer nogensinde

Den lille kreditkort-store computer, Raspberry Pi, er nu solgt i mere end fem millioner eksemplarer, og har således overgået ZX Spectrum.

På bare tre år siden sin fødsel i 2012 er den lille single-board computer Raspberry Pi gået fra at have nul købere til at være den største computersucces i britisk historie. Den lille computer har nemlig rundet fem millioner solgte enheder, og det er ny rekord for et britisk system, skriver The Guardian.

Indledningsvist var efterspørgslen på systemet primært drevet af nørdede interesserede, men siden er Pi’en blevet adopteret i stor stil af uddannelsesinstitutioner, der bruger mikrocomputeren til at undervise børn i computeranatomi og programmering.

Den lille computer er ifølge avisen også udbredt i industrien, hvor virksomheder bruger den lille computer, der er nem at konfigurere, til at styre større maskiner. Senest har holdet bag lanceret en ny og seks gange hurtigere udgave, ‘Raspberry Pi 2’, og håber, at forbedringen vil appellere i højere grad til kunder med mere generelle behov.

Ifølge The Guardian er den nærmeste historiske britiske konkurrent Sinclair ZX Spectrum, der i 80’erne ligeledes solgte i op mod fem millioner eksemplarer, og BBC Micro-computeren, som dog kun nåede 1,5 millioner solgte enheder, inden den blev taget af markedet i 1994.

Læs også: Da vi bragte Sinclair til Danmark

Læs også: En killerapplikation i sort plastik: ZX81

Læs også: Succes i alle regnbuens farver: Spectrum

Læs også: Dobbelt knock-out lukkede ZX-land

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder