Rasmus Krabbe er årets udviklertalent: »I lang tid havde jeg en antipati mod udtrykket software engineer«

Rasmus Krabbe er årets udviklertalent: »I lang tid havde jeg en antipati mod udtrykket software engineer«
Illustration: Ing.
Version2 IT talent: Året it-udviklertalent savner at kode, når daglig­dagen byder på for mange møder. Og så mener han, at virksomhederne bør ­udnytte deres udvikleres potentiale bedre.
13. november 2020 kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Udnytter man sine softwareudviklere godt nok, hvis man ‘bare’ lader dem skrive kode? Svaret er nej, hvis man spørger årets it-udviklertalent, Rasmus Bach Krabbe. For udviklernes teknologiforståelse er ikke kun guld værd, når koden endelig skal skrives – den er også værdifuld, når forretningssiden i virksomheden i første omgang skal finde ud af, hvilket problem de gerne vil løse:

»Man har en formodning om, at folk med forretningsforståelse kan træffe de større beslutninger, som man derefter putter ned i en kasse med udviklere, og så kommer der noget it ud på den anden side,« siger han og forsætter:

»Men nogle gange skal vi ikke bare finde ud af, hvordan vi løser et problem med teknologi. Vi skal også bruge teknologien som en linse til at finde ud af, om det nu også er det rigtige problem, vi har sat os for at løse.«

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger