Rapport: Vækst i cyberspionage - det begynder som en phishingmail

Illustration: Rawpixel.com/Bigstock
Cyberspionage er udbredt, og så er der stigning i ransomware, viser ny rapport.

Cyberspionage og ransomware er udbredt. Det oplyser Verizon i en pressemeddelelse på baggrund af rapporten Data Breach Investigations Report, som den amerikanske virksomhed udgiver en gang om året.

Rapporten bygger på analyser af 42.068 sikkerhedshændelser og 1.935 brud på datasikkerheden i 84 lande verden over, fremgår det af pressemeddelelsen.

Noget af det, der er kommet frem i den forbindelse er, at både industrien, den offentlige sektor og uddannelsesområdet er hårdt ramt af angreb i kategorien cyberspionage, som nu udgør 21 procent af alle analyserede brud på datasikkerheden.

Det skyldes ifølge Verizon, at fortrolige oplysninger om forskning, prototyper og personlige data er eftertragtede hos cyberkriminelle.

Kriminelle spiller på vores usikkerhed og nysgerrighed

»Cyberangreb, der gør brug af den menneskelige faktor, er fortsat et stort problem,« siger Bryan Sartin, executive director, Global Security Services, Verizon Enterprise Solutions ifølge pressemeddelelsen og fortsætter:

»De cyberkriminelle koncentrerer sig om fire centrale områder for menneskelig adfærd for at lokke oplysninger ud af enkeltpersoner: engagement, distraktion, nysgerrighed og usikkerhed. Og som vores rapport viser, virker det – endda med en betydelig vækst, når det gælder både phishing og pretexting i år.«

Derudover har der ifølge rapporten været en stigning i ransomware-angreb på 50 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henrik Schack

Her er da et sted Danmark kan være med helt i toppen, der er ikke mange andre lande hvor de kriminelle har ligeså gode vilkår som i DK.

Praktisk talt alt vigtigt understøtter phishing/kriminelle.

  • 2
  • 0
Ebbe Hansen

Hvis selv større organisationer ikke kan finde ud af at håndtere mail forsvarligt, så er der vel ikke andet at gøre end at se at komme videre. Ved ikke lige hvorhen, men enkelte organisationer er kommet et godt stykke i retning af at udfase mail i den interne organisation.

  • 0
  • 0
Henrik Schack

Eller måske er der bare nogle sikkerhedsfolk som skal have hænderne op af lommerne? Det er jo helt hen i vejret at f.eks E-boks intet har gjort efter de for et stykke tid siden fik misbrugt et af deres domæner til ransomware udsendelser.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere