Næsten tre fjerdedele af udviklerne i en ny undersøgelse siger, at de er ansvarlige for at styre kvaliteten af de data, de bruger i deres applikationer. Det fremgår af rapporten SD Times Data Quality Survey, som mediet SD Times har udført i samarbejde med datafirmaet Melissa.
Det er en markant ændring fra året før, hvor andelen lå på under halvdelen. Ifølge undersøgelsen understøtter det forestillingen om, at softwareudvikleres rolle er blevet udvidet med flere funktioner end blot at skrive kode.
Det skyldes ifølge rapporten, at efterhånden som organisationer flytter sikkerhed, test, styring, markedsføring og finansiering tidligere ind i programmets livscyklus, bliver udviklere presset på tiden af stadigt faldende leveringstider. Det medfører at datakvalitet ofte bliver en eftertanke om at 'vi håber det er rigtigt' i udviklingsteams.
Det største problem udviklerne oplever er usammenhængende data, efterfulgt af ufuldstændige data samt gamle og forkerte data.
Respondenterne i undersøgelsen siger, at de bruger cirka 10 timer om ugen på at håndtere problemer med datakvalitet, og det tager tid fra opgaven med at bygge nye applikationer.
Analysechef James Royster i firmaet Adamas Pharmaceutical udtaler til SD Times at et stort problem, organisationer står over for med data, er, at der er »tusinder af nuancer« i store datasæt.
Han giver et eksempel fra en leverandør af dataløsninger til sundhedsydelser, der indsamler data fra mere end 60.000 apoteker, der også betjener hospitaler og læger.
»Der er millioner af potentielle fejlpunkter.«
For at virksomheder kan oprette datasæt, skal udvikleren skrive kode, der samler datasæt på en måde, der kan fordøjes - og det er en løbende proces.
»Når de ændrer og opdaterer koden, og indsamler data, er der millioner af muligheder for, at ting kan gå galt.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.