Skats EFI-system dumpede kort før lanceringen halvdelen af de test, der var tilbage, efter Skat endda havde beskåret omfanget af tests betydeligt. Det fremgår af en rapport, som professor Søren Lauesen fra IT-Universitetet har udarbejdet, skriver Radio24Syv.
Der var op til idriftsættelsen planlagt 9.700 tests, hvoraf 700 aldrig blev gennemført, 5.700 lykkedes og 3.400 fejlede. Men alligevel blev systemet altså sat i drift.
»Alle it-folk ved, at hvis kun halvdelen af test-cases er i orden, så er systemet helt til rotterne,« siger Søren Lauesen til Radio24Syv.
Version2 har tidligere beskrevet, at der oprindeligt var planlagt 34.300 testcases, hvoraf 16.600 skulle afvikles i det første testforløb, men det blev altså reduceret til 9.700. Det blev ledelsen i Skat advaret om i en konsulentrapport fra Globeteam op til lanceringen.
Rapporten fra ITU beskriver også, at ledelsen i Skat lagde massivt pres på systemudviklerne for at få afsluttet projektet, samt at der tidligt i forløbet var problemer med at få defineret de mange forskellige former for gældsinddrivelse, som EFI skulle understøtte.
I den oprindelige analyse var der således blot set på en simpel fordring, hvor en borger skyldte et beløb, så der skulle sendes en opkrævning og registreres en betaling. Analysen tog ikke højde for de scenarier, som siden gav problemer og førte til lukningen, hvor en fordring kunne have overskredet en forældelsesfrist, men der alligevel var indløbet en betaling, skriver Radio24syv.
Da Accenture udarbejdede en rapport, som førte til den endelige lukning af EFI, blev det påpeget, som Version2 tidligere har rapporteret, at der blot var specificeret cirka 400 krav, hvor der ifølge Accenture normalt burde være cirka 5.000 krav for sådan et projekt.
Læs også: Derfor gik det galt for EFI-systemet
Et af problemerne var ifølge rapporten fra ITU, at de eksperter, som sad med den fornødne viden om de vanskeligere sager, ikke ønskede at samarbejde med systemudviklerne, og der var ingen fra ledelsen, som skred ind.
Det har også tidligere fremgået af tidligere fortrolige aktstykker i forløbet, at de to leverandører KMD og CSC ikke var på talefod, og begge leverandører ignorerede ifølge en rapport fra PA Consulting månedlige analyser af kodekvaliteten.