Rapport: Phishing stjæler flest konti på nettet

En ny rapport fra Google og University of Berkeley har undersøgt, hvordan it-kriminelle stjæler vores internet-konti. Langt den største årsag er phishing.

En amerikansk undersøgelse foretaget af Google og University of Califormia, Berkeley, viser, at phishing er den største årsag til, at brugere får stjålet deres private konti på internettet. Det skriver DR.

Gennem et år har de opstøvet og undersøgt 25.000 værktøjer og sortbørser, som kriminelle bruger til at overtage andres konti. Her er over 12 millioner brugeroplysninger blevet stjålet via phishing.

Læs også: Canadisk universitet gav 58 millioner væk i phishing-scam

Udover phishing er keylogging i stor stil blevet brugt til at franarre login-oplysninger. I undersøgelsen fandt de 788.000 logins, som var blevet stjålet gennem værktøjet, der afkoder, hvad der trykkes på tastaturet.

Læs også: Mystik om skræmmende besked fra Skats app: Du har været udsat for phishing

Undersøgelsen viser også, at hackerangreb på store firmadatabaser har været skyld i blotlægning af 3,3 milliarder brugeroplysninger i perioden fra marts 2016 til marts 2017. Her er risikoen for, at disse konti er blevet misbrugt, dog væsentlig lavere, da brugernes kodeord ikke har været lettilgængelige, og mange har nået at ændre kodeord siden da.

Læs også: App-udvikler: Tvivlsomme pop-ups i iOS kan narre passwords fra selv den bedste

Rapporten konkluderer, at der er behov for at oplære brugerne i at anvende to-faktorgodkendelse - og gerne også en password manager, der kan hjælpe med at holde styr på dine kodeord.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder