Rapport: Phishing stjæler flest konti på nettet

En ny rapport fra Google og University of Berkeley har undersøgt, hvordan it-kriminelle stjæler vores internet-konti. Langt den største årsag er phishing.

En amerikansk undersøgelse foretaget af Google og University of Califormia, Berkeley, viser, at phishing er den største årsag til, at brugere får stjålet deres private konti på internettet. Det skriver DR.

Gennem et år har de opstøvet og undersøgt 25.000 værktøjer og sortbørser, som kriminelle bruger til at overtage andres konti. Her er over 12 millioner brugeroplysninger blevet stjålet via phishing.

Læs også: Canadisk universitet gav 58 millioner væk i phishing-scam

Udover phishing er keylogging i stor stil blevet brugt til at franarre login-oplysninger. I undersøgelsen fandt de 788.000 logins, som var blevet stjålet gennem værktøjet, der afkoder, hvad der trykkes på tastaturet.

Læs også: Mystik om skræmmende besked fra Skats app: Du har været udsat for phishing

Undersøgelsen viser også, at hackerangreb på store firmadatabaser har været skyld i blotlægning af 3,3 milliarder brugeroplysninger i perioden fra marts 2016 til marts 2017. Her er risikoen for, at disse konti er blevet misbrugt, dog væsentlig lavere, da brugernes kodeord ikke har været lettilgængelige, og mange har nået at ændre kodeord siden da.

Læs også: App-udvikler: Tvivlsomme pop-ups i iOS kan narre passwords fra selv den bedste

Rapporten konkluderer, at der er behov for at oplære brugerne i at anvende to-faktorgodkendelse - og gerne også en password manager, der kan hjælpe med at holde styr på dine kodeord.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere