Rapport: Officiel kina-app kan bruges som overvågningsudstyr

Det kinesiske kommunistparti har mulighed for at bruge en officiel kina-applikation til overvågning af over borgere, påpeger en ny undersøgelse.

Den officielle kinesiske applikation ved navn Study the Great Nation kan blive brugt som et redskab til overvågning.

Sådan lyder vurderingen fra det tyske it-sikkerhedsfirma Cure 53, som har lavet en analyse af applikationen.

Det skriver The Washington Post.

Analysen viser ifølge Cure 53, at applikationen indeholder skjulte elementer, som gør det muligt at foretage overvågning og datakopiering af brugerne.

Omfattende logning og rettigheder

Undersøgelsen af Study the Great Nation-applikationen viser ifølge det tyske sikkerhedsfirma, at applikationen benyttede sig af »omfattende logning«, og at den prøvede at registrere, hvilke andre applikationer brugerne havde på deres enheder.

Derudover indeholdt applikationen kode, som lignede en bagdør, der er i stand til at køre vilkårlige kommandoer med superbruger-rettigheder.

Adam Lynn, der er forskningsdirektør ved Open Technology Fund, har over for The Washington Post påpeget, at funktionerne er mistænkelige.

»Det er meget, meget usædvanligt, at en applikation kræver det niveau af adgang til enheden, og der er ingen grund til at have disse privilegier, medmindre du laver noget, du ikke skal være,« siger Adam Lynn til The Washington Post.

Regering afviser

Applikationen Study the Great Nation blev offentliggjort i februar, og den er blevet den mest downloadede gratis applikation i Kina.

I applikationen bliver der publiceret officielle nyheder og billeder, og brugerne får mulighed for at optjene points ved at læse og kommentere på artikler på platformen.

For embedsmænd og partiansatte er applikationen obligatorisk at bruge.

Regeringen i Kina afviser, at applikationen indeholder de overvågningsfunktioner, som Cure 53 peger på.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bjarne Nielsen

Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein.

  • Friedrich Nietzsches, Jenseits von Gut und Böse

PS: Jeg ved godt, at det skal ses i sammenhæng med den foregående (og desværre også alt for aktuelle) advarsel om, at vi skal passe på at kampen ikke gør os til det, som vi prøver at bekæmpe - men følelsen af, at der bliver kigget tilbage er nu alligevel uhyggelig i sig selv, og forekommer efterhånden alt for ofte med rette.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere