Rapport: Mere end 64 milliarder IoT-enheder i 2025

7. januar 2020 kl. 10:595
Inden for de kommende år vil der komme over seks gange så mange IoT-enheder verden over, og markedet vil vokse til at indbringe over tre trillioner kroner. Det forudser Business Insider i en rapport, der særligt peger på 5G-netværket som bærende for udviklingen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der vil være omkring 64 milliarder IoT-enheder om fem år.

Det skriver Business Insider i forbindelse med mediets årlige 'IoT-rapport'.

Det er mere end seks gange så mange, som der var i 2018, hvor der var omkring 10 milliarder, og ifølge rapporten forventes det, at hverdagsgenstande, der bliver koblet til internettet, vil omsætte for over tre billioner dollars frem mod år 2026.

Store virksomheder vil investere flere penge

Det er tredje år i træk, at Business Insider udgiver en rapport om udviklingen af IoT-markedet, hvor 400 ledere fra nogle af de største virksomheder har besvaret spørgeskemaer som grundlag for forudsigelserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt virksomhederne, som har deltaget i undersøgelsen, findes blandt andet Alibaba, Apple, Dell, Google, Intel og Microsoft.

Det er særligt 5G-netværket, der i løbet af de kommende år forventes at ændre mulighederne for opkobling af ting og sager, som giver virksomhederne blod på tanden.

Derimod er der ikke samme tro på blockchain-teknologi, som de fleste respondenter svarer nok bliver »et værktøj, som virksomheder til tider vil bruge eller som et nicheprodukt«.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
9. januar 2020 kl. 08:57

"så fik jeg noget af et chok, da jeg så en "SamsungFridge" Han er ikke uden evner :) "at vise ham noget om, hvad en BOFH wannabe kan" Du kunne komme i klasse med fanden selv hvis du satte opendns ell. lign. op: Så kunne du fra mobilos slå eks. filtrering på games til eller man kan jo også filtrere på specifikke sites (incl underdomainer): Ubi soft kunne være et godt udgangpunkt, man kan let se hvilke servere der bruges i et spil og så hjælper det med koncentrationen ved lektietid. Og når han skal "tidligt i seng" slår man alle filtre til :)) (det kræver self. at du har eks. en VPN forbindelse, eller en ekstra IP adresse (men det er efterhånden svært) til dig selv hvis du selv skal køre unrestricted. BTW jeg opdagede at hele bolig foreningen var kommet på samme IP så hvis naboerne bliver for frække kan jeg bare slå filteret til :)))

3
8. januar 2020 kl. 07:52

Jeg tror at at man skal tage tallet på de 10 mia. IoT enheder med et gran salt.

Jeg kan heller ikke se det som andet end i slag på tasken. Vi bevæger os i en retning, hvor alt vil på nettet, inkl. børnenes bamser og el-pærer og radiator-termostater. Fordi "smart" - altså samme slags "smart" som i de TV, som efterhånden ligner mobiltelefoner (og ja, nogle af dem kører Android: https://www.android.com/tv/).

Anekdotisk, så fik jeg noget af et chok, da jeg så en "SamsungFridge" på mit netværk. Jeg var ikke bekendt med, at vi skulle have et køleskab fra Samsung, og da slet ikke et, som havde brug for netforbindelse.

...det viste sig så, at det var en af drengene, som havde været morsom med hostname. Jeg overvejer at vise ham noget om, hvad en BOFH wannabe kan, hvis man spiller for smart; hans telefon kunne f.eks. nemt komme til at befinde sig i samme firewall-zone som andre smarte ting.

2
8. januar 2020 kl. 01:07

Jeg tror at at man skal tage tallet på de 10 mia. IoT enheder med et gran salt. Jeg opdagede initialt, at vi uden at vide det havde 3 IoT enheder her i hjemmet tilsluttet til internettet, da routere og sikkert også devices som kan route, også bliver regnet som IoT enheder. Så skal vores 3 notebooks og 2 stationære PCere, vel også regnes som IoT enheder da de kan route eks. via internet deling under windows eller ved at smide DDWRT på dem ? Så jeg forskede lidt videre:https://www.callme.dk/smartphone-wiki/hvad-er-internet-of-things/og wupti vores 2 TV var også at regne for IoT enheder fordi de er "smart" TV. Vores 3 appleTV kasser er også at regne for IoT enheder.. Mine 2 musik streamer Marantzer er også IoT enheder.. Min Blueray spille og de 2 Hardisk optagere er også at regne IoT do. da de alle 3 er koblet til internettet. Og gud bedre mig er bilen og Elmåleren også koblet op og at regne for IoT enheder. Og jeg var lige ved at glemme surround recieveren og konens Iphone.....

I alt for mig tilgængeligt salgs matriale, tekniske data etc. , med andre ord alle beskrivelser af ovenstående herligheder (som man self. ikke kan leve uden ;)) står betegnelsen IoT absolut ingen steder... (og jo nørden her har læst dem alle !!!) Så det syntes nærliggende at begynde at overveje, hvor mange, ud af de i artiklen nævnte 10 mia. IoT enheder der, i realiteten består af en masse devices, som hverken fabrikanten eller ejeren for den sags skyld, viste, ville komme til at blive regnet som IoT enheder...

Det lyder mere sandsynligt at de i artiklen nævnte 10 mia. er det totale anslåede antal enheder koblet på internettet i 2018 (jeg kunne dog ikke finde det tal nogen steder) og hvis det er sandt er en stor del af befolkningen på planeten jo allerede blevet invaderet af IoT i hjemmene, lige som undertegnede, unden at opdage det (før det var for sent :)).

Og så skal man ikke løbe mange meter ned til den nærmeste elektronik høker før man kan købe adskillige id(IoT)i enheder der sikerheds mæssigt er er lige så hullet som en si.... Og så kan de vel kun i praksis bruges som legetøj ???

"Det er særligt 5G-netværket, der i løbet af de kommende år forventes at ændre mulighederne for opkobling af ting og sager, som giver virksomhederne blod på tanden" Rent vås, der mig bekendt ikke nogen IoT enheder der ikke an køre på 4G, fiber eller kobber for den sags skyld, og hvis det er meget lav latency de tænker på vil det ikke være at finde i de første mange 5G net der bliver driftet, men forventes først at blive implementeret om et ubekendt antal år.

Selvkørende Biler (indført af hovedløse politikere) forventes at skulle "køre" på deres eget separerede net (til kørsels funktionerne) og kommer ikke til at anvende 5G til andet end mobil og "underholdnings" (data) forbindelse, men her er der heller ikke noget problem ved at bruge 4G eller mindre.

Yderligere er det sådan at jo højere man går op i RF (bære)frekvens (for at få plads til flere data på kanalerne) jo kortere rækkevidde får man. (28 GHz til 5G har været nævnt) Det betyder at der skal rigtig mange flere antenner til ("mobil master") at give den samme dækning som med de nuværende master. (det er anslået til at blive et eller andet sted mellem 750 til rigtig mange tusinde, alt efter frekvens) Så indtil videre virker 5G til at være ubrugelig til mange ting, hvor er killer applicationen som kun kan køre på 5G ???