Rapport: It-udstyr for 132 millioner i Region Sjælland er købt uden at komme i udbud

En analyse af Region Sjællands it-indkøb, der er den centrale myndighed i sagen om mulig bestikkelse, viser, at regionens it-afdeling har indkøbt for 132,2 millioner kroner it, som ikke har været sat i konkurrence på ‘behørig’ vis.

En analyse foretaget af Rambøll for Region Sjælland kaster nyt lys over sagen om mulig bestikkelse af indkøbere i regionens it-afdeling. Analysen påpeger, at myndigheden tilsyneladende ikke har sat indkøb for i alt 132,2 millioner kroner i udbud, som ellers skulle have været det.

Det skriver Politiko.

Over en uspecificeret fokusperiode har analytikerne hos Rambøll kigget nærmere på i alt 160 fakturaer fra regionens it-afdeling.

Læs også: Atea-sagen: Politiet efterforsker Hewlett-Packard-rejser

»Der er i fokusperioden identificeret indkøb som med overvejende sandsynlighed kan kategoriseres som ‘ikke-behørig konkurrenceudsættelse’ for cirka 132,2 millioner kroner svarende til cirka 67 procent af det samlede beløb for de gennemgåede fakturaer,« hedder det ifølge Politiko i analysen

Rapportens opsigtsvækkende fund har fået regionen til at reagere ved at hyre et eksternt revisionsfirma, der nu skal dykke længere ned i de mulige ulovlige kontrakter.

Læs også: Bestikkelsessag: Lydfil belaster Atea-direktør

»Det er alvorlige ting, der ligger i den her rapport, hvis det er rigtigt, at vi ikke har indkøbt vores IT på et anerkendt aftalegrundlag. Derfor skal det belyses nærmere,« siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) til Berlingske Nyhedsbureau.

Selvom 20 af de største fakturaer tilhørte den skandaleombruste it-leverandør Atea, er der indtil videre ingen forbindelse mellem de nævnte problematiske kontrakter i Region Sjælland og virksomhedens involvering i sagen.

Læs også: Bestikkelsessag tager hårdt på Ateas økonomi

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Finn Thøgersen

Og vi mangler stadig en reel undersøgelse af hvad der måtte have fundet sted med de øvrige regioner, statslige virksomheder etc.

Det nærmeste vi er kommet er en udtalelse fra Region Midt/Vest om at "det gad de ikke bruge kræfter på"

Den famøse konto 2740 er oprettet i 2007, dvs da regionen blev oprettet. Det lugter langt væk af at det er en videreførsel af praksis fra de gamle amter.

Og hvad er chancen for at en indtægtsgivende praksis der har fungeret fint i 8 år ikke skulle være kopieret i andre regioner/statslige virksomheder ?

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere