Rapport: Hackere solgte eksklusive informationer efter angreb på antivirus-firmaer

Illustration: Yurich84/Bigstock
Hackergruppen Fxmsp har både sat kildekode til softwareudvikling og netværksadgang til tre antivirus-virksomheder til salg.

En gruppe hackere har sat informationer om tre amerikanske antivirus-virksomheder til salg, efter det er lykkedes gruppen at stjæle data fra virksomhederne. Det afslørede it-efterforskere fra sikkerhedsfirmaet Advanced Intelligence i en rapport, der blev offentliggjort torsdag.

Det skriver Ars Technica.

Efterforskerne har identificeret hackergruppen bag angrebet, der kalder sig selv Fxmsp.

Hackergruppen har ifølge efterforskerne påstået, at de kunne levere eksklusive oplysninger stjålet fra tre førende antivirus-virksomheder i USA.

Ifølge den nye rapport om sagen har Fxmsp både sat kildekode til softwareudvikling og netværksadgang til antivirus-virksomhederne til salg for omkring 2 millioner kroner (300.000 amerikanske dollars).

Det fremgår ikke, hvilke tre antivirus-virksomheder der har fået stjålet data, men sagens oplysninger er blevet videresendt til politiet, oplyser direktøren bag Advanced Intelligence, Yelisey Boguslavskiy, til Ars Technica.

Hackergruppen Fxmsp har tidligere været indblandet i lignende sager, og det er heller ikke første gang, at Fxmsp forsøger sig med at sælge oplysninger fra hackerangreb og sikkerhedsbrister i store virksomheder eller fra regeringer.

Eksempelvis blev hackergruppen fremhævet som bagmændene i en sag, hvor en hotelkæde blev hacket, og hvor der efterfølgende blev tilbudt salg af de stjålne data.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere