Rapport: DDoS-angreb er blevet mange flere i 2020

22. juli 2020 kl. 15:02
Rapport: DDoS-angreb er blevet mange flere i 2020
Illustration: tashatuvango/Bigstock.
DDoS-angreb overbelaster i endnu højere grad internetservere rundt om i verden. Amazon har målt en stigning på 23 procent af særligt store angreb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I 2020 er antallet af DDoS-angreb med meget store datamængder steget, skriver Darkreading. Amazon Web Services (AWS) har noteret en stigning på 23 procent af det, de betegner som ’volumetriske begivenheder’ – eksempelvis 'data floods'.

Det største angreb er også steget med voldsomme 70 procent i forhold til tidligere målingers største båndbreddebelastning. Angrebet sendte på sit højeste 2,3 terabyte data i sekundet. Det store angreb er af AWS blevet noteret som et angreb, der udnytter forstærkning af Connection-less Lightweight Directory Access Protocol (CLDAP).

Artiklen fortsætter efter annoncen

DDoS-kilder og –botnetværk

I en ny rapport fra A10 Networks fremgår det, at Mere end 4,7 millioner kilder i fem lande - USA, Kina, Sydkorea, Rusland og Indien - blev brugt til at udjævne distribuerede tjenesteydelsesangreb (DDoS) med portmap-protokollen mest ofte brugt som en forstærkningsvektor til at skabe massive ’datasyndfloder’.

Desuden skriver virksomheden, at Kina, Vietnam og Taiwan stod for mere end en tredjedel af alle DDoS botnet-klienter, mens de mest almindelige oversvømmelser med høj volumen brugte forstærkningsangreb via portmap, SNMP (Simple Network Management Protocol) og SSDP (Simple Service Discovery Protocol).

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger