Rapport: DDoS-angreb er blevet mange flere i 2020

Illustration: tashatuvango/Bigstock
DDoS-angreb overbelaster i endnu højere grad internetservere rundt om i verden. Amazon har målt en stigning på 23 procent af særligt store angreb.

I 2020 er antallet af DDoS-angreb med meget store datamængder steget, skriver Darkreading. Amazon Web Services (AWS) har noteret en stigning på 23 procent af det, de betegner som ’volumetriske begivenheder’ – eksempelvis 'data floods'.

Læs også: Stort DDoS-angreb på UniLogin: »Børne- og Undervisningsministeriet gør alt for at afværge«

Det største angreb er også steget med voldsomme 70 procent i forhold til tidligere målingers største båndbreddebelastning. Angrebet sendte på sit højeste 2,3 terabyte data i sekundet. Det store angreb er af AWS blevet noteret som et angreb, der udnytter forstærkning af Connection-less Lightweight Directory Access Protocol (CLDAP).

DDoS-kilder og –botnetværk

I en ny rapport fra A10 Networks fremgår det, at Mere end 4,7 millioner kilder i fem lande - USA, Kina, Sydkorea, Rusland og Indien - blev brugt til at udjævne distribuerede tjenesteydelsesangreb (DDoS) med portmap-protokollen mest ofte brugt som en forstærkningsvektor til at skabe massive ’datasyndfloder’.

Læs også: Nedbrud spænder ben for undervisning af medicinstuderende: »Det er meget deprimerende«

Desuden skriver virksomheden, at Kina, Vietnam og Taiwan stod for mere end en tredjedel af alle DDoS botnet-klienter, mens de mest almindelige oversvømmelser med høj volumen brugte forstærkningsangreb via portmap, SNMP (Simple Network Management Protocol) og SSDP (Simple Service Discovery Protocol).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere