Rapport: Danmark er verdensmester i e-livskvalitet

Illustration: Surfshark
En netop færdiggjort undersøgelse af 81 procent af verdensbefolkningens e-livskvalitet sætter Danmark helt i top. Resultatet viser dog også, at der stadig er plads til forbedringer.

Danmark digitale livskvalitet er den bedste i verden. Sådan lyder konklusionen på et nyt globalt studie. Det er undersøgelsen Digital Quality of Life (DQL), der placerer Danmark i førerposition foran mange andre lande, såsom USA, Storbritannien og Australien.

Vores svenske naboer indtager andenpladsen, ganske tæt på Danmark. Generelt set er de europæiske lande godt med, hvor 7 ud af de 10 bedst placerede lande er fra Europa.
I alt 85 og 81 procent af verdens befolkning er med i undersøgelsen. Særligt Afrika og Centralasiatiske lande er ikke repræsenteret i undersøgelsen.

Læs også: FN kårer Danmark som verdensmester i offentlig digitalisering

DQL-rapporten består af undersøgelser af fem ’e-grundpiller’ og herunder 12 sammenhængende indikatorer, hvor den samlede score altså udgør et lands digitale livskvalitet. Blandt de målte faktorer er internettets prisoverkommelighed, internetkvalitet, elektronisk infrastruktur, elektronisk sikkerhed og elektronisk regering.

Generel plads til forbedring

Selvom det selvfølgelig er gode nyheder, at Danmark har scoret sig en førsteplads, men det er ikke udelukkende positivt. For med en overordnet score på 0,7919, hvor 1 er det højeste, er der stadig stor plads til forbedringer på alle områder.

Læs også: Danmark stormer frem på global it-liste

Undersøgelsen er lavet af Surfshark og er blandt andet baseret på open source-data fra FN, Verdensbankgruppen, Freedom House og the International Communications Union.
Det er muligt at se og sammenligne landenes resultater her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Claus Eriksen

Det her med at der kommer den ene lovprisning efter den anden om at så mange danskere brugere digitale løsninger mod det offentlige kontra f.eks. Sverige er til at brække sig over.

I Danmark er der ikke valgmulighed - du skal bruge en tvivlsom man-in-the-middle løsning, som er sikker, pga. myndighederne siger det. Og skal have en "digital postkasse", som staten i sin visdom også vælger for dig.

I Sverige er der rent faktisk valgmulighed mht. hvordan man vil kontakte det offentlige - de har så bare formået at gøre en masse løsninger så gode og nemme at mange benytter dem. "digital postkasse" findes også i Sverige - men der er flere at vælge imellem. Ligeledes er der flere e-iD løsninger.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere