Rapport: Danmark middelmådig i cybersikkerhed

I en rapport, som sammenlægger oplysninger fra adskillige myndigheder og virksomheder, ligger Danmark meget middelmådigt i vores samlede sårbarhed overfor cyberkriminalitet.

Danmark ligger lunkent på en liste over EU-landes sårbarhed over for cyberangreb.

I en rapport har firmaet Web Bulder Expert sammenlagt oplysninger fra henholdsvis Eurostat, International Telecommunication Union (ITU), Microsoft og Rapid7.

På baggrund af oplysninger fra disse kilder rangerer rapporten EU-medlemslandenes sårbarhed over for cyberangreb. Og det er her, at Danmark ligger lidt lunkent, for sammenlignet med lande, vi normalt ser i mod (Tyskland, Sverige, Storbritannien, Holland og Finland), så ender vi som de klart laveste på en 13.-plads med Kroatien og Letland som naboer.

Det forstås, at jo højere plads man har på listen, des mindre sårbar er man overfor cyberangreb.

I undersøgelsen er inkluderet faktorer som hyppighed af angreb, andel af befolkningen, som har været udsat for et, landenes 'dedikation' til sikkerhedsinitiativer og antallet af blotlagte internetforbindelser i landet.

Og det er altså på baggrund af dette, at Danmark er rangeret så relativt middelmådigt. I den lunkne nyhed skal også nævnes, at Danmark ifølge undersøgelserne er det land, som har oplevet den højeste andel af cyberangreb pr. indbygger foruden Holland - 24 procent af befolkningen har nemlig været udsat for en eller anden form for cybercrime.

I opgørelsens bund ligger Malta med en sårbarhed på 42 procent sårbarhed, mens Finland ligger i toppen med 29 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017