Rapport: Danmark middelmådig i cybersikkerhed

I en rapport, som sammenlægger oplysninger fra adskillige myndigheder og virksomheder, ligger Danmark meget middelmådigt i vores samlede sårbarhed overfor cyberkriminalitet.

Danmark ligger lunkent på en liste over EU-landes sårbarhed over for cyberangreb.

I en rapport har firmaet Web Bulder Expert sammenlagt oplysninger fra henholdsvis Eurostat, International Telecommunication Union (ITU), Microsoft og Rapid7.

På baggrund af oplysninger fra disse kilder rangerer rapporten EU-medlemslandenes sårbarhed over for cyberangreb. Og det er her, at Danmark ligger lidt lunkent, for sammenlignet med lande, vi normalt ser i mod (Tyskland, Sverige, Storbritannien, Holland og Finland), så ender vi som de klart laveste på en 13.-plads med Kroatien og Letland som naboer.

Det forstås, at jo højere plads man har på listen, des mindre sårbar er man overfor cyberangreb.

I undersøgelsen er inkluderet faktorer som hyppighed af angreb, andel af befolkningen, som har været udsat for et, landenes 'dedikation' til sikkerhedsinitiativer og antallet af blotlagte internetforbindelser i landet.

Og det er altså på baggrund af dette, at Danmark er rangeret så relativt middelmådigt. I den lunkne nyhed skal også nævnes, at Danmark ifølge undersøgelserne er det land, som har oplevet den højeste andel af cyberangreb pr. indbygger foruden Holland - 24 procent af befolkningen har nemlig været udsat for en eller anden form for cybercrime.

I opgørelsens bund ligger Malta med en sårbarhed på 42 procent sårbarhed, mens Finland ligger i toppen med 29 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere