Rapport: Cyberkriminalitet kostede 40.000 milliarder kroner i 2021

Rapport: Cyberkriminalitet kostede 40.000 milliarder kroner i 2021
Illustration: Yurich84/Bigstock.
Uoverensstemmelser mellem koncernchefer og it-ansvaliges opfattelse af virksomhedens modstandsdygtighed over for cyberangreb er blandt årsagerne til virksomhedernes sårbarhed over for cyberkriminalitet. En kriminalitet, der ifølge ny rapport fra World Economic Forum i 2021 kostede 40.000 mia. kr.
19. januar kl. 09:25
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Udgifterne i forbindelse med cyberkriminalitet løb i 2021 op i 40.000 mia. kr., og hvert succesfuldt cyberangreb kostede i gennemsnit virksomhederne 25,1 mio. kr.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en rapport fra World Economic Forum.

»Når et cyberangreb bliver kendt i offentligheden, underpræsterer aktiekursen for selskaber på Nasdaq i gennemsnit 3 pct. i de første seks måneder efter angrebet,« siger direktør i World Economic Forum Jeremy Jurgens til Jyllands-Posten og fortsætter:

»Cyberangrebene har nået et niveau, hvor 8 ud af 10 cyberansvarlige, som vi har interviewet i forbindelse med rapporten, konstaterer, at udgifterne til at beskytte sig ikke længere er økonomisk bæredygtige. Cybersikkerhed er i sig selv ikke længere et tilstrækkeligt svar. Virksomhederne må i langt højere grad forberede sig på hurtig reaktion og genrejsning af deres systemer, når de bliver ramt.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Tidligere CFCS-chef: Danske bestyrelser mangler viden om cybersikkerhed

Derudover viser rapporten, at 92 procent af de adspurgte koncernchefer anser modstandsdygtighed over for cyberangreb for at være en integreret del af virksomhedens risikostyringsstrategi, hvorimod det samme kun 55 procent af de it-ansvarlige.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger