Rapport: Cyberkriminalitet kostede 40.000 milliarder kroner i 2021

19. januar 2022 kl. 09:25
Rapport: Cyberkriminalitet kostede 40.000 milliarder kroner i 2021
Illustration: Yurich84/Bigstock.
Uoverensstemmelser mellem koncernchefer og it-ansvaliges opfattelse af virksomhedens modstandsdygtighed over for cyberangreb er blandt årsagerne til virksomhedernes sårbarhed over for cyberkriminalitet. En kriminalitet, der ifølge ny rapport fra World Economic Forum i 2021 kostede 40.000 mia. kr.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Udgifterne i forbindelse med cyberkriminalitet løb i 2021 op i 40.000 mia. kr., og hvert succesfuldt cyberangreb kostede i gennemsnit virksomhederne 25,1 mio. kr.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en rapport fra World Economic Forum.

»Når et cyberangreb bliver kendt i offentligheden, underpræsterer aktiekursen for selskaber på Nasdaq i gennemsnit 3 pct. i de første seks måneder efter angrebet,« siger direktør i World Economic Forum Jeremy Jurgens til Jyllands-Posten og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Cyberangrebene har nået et niveau, hvor 8 ud af 10 cyberansvarlige, som vi har interviewet i forbindelse med rapporten, konstaterer, at udgifterne til at beskytte sig ikke længere er økonomisk bæredygtige. Cybersikkerhed er i sig selv ikke længere et tilstrækkeligt svar. Virksomhederne må i langt højere grad forberede sig på hurtig reaktion og genrejsning af deres systemer, når de bliver ramt.«

Læs også: Tidligere CFCS-chef: Danske bestyrelser mangler viden om cybersikkerhed

Derudover viser rapporten, at 92 procent af de adspurgte koncernchefer anser modstandsdygtighed over for cyberangreb for at være en integreret del af virksomhedens risikostyringsstrategi, hvorimod det samme kun 55 procent af de it-ansvarlige.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger