Rapport: Amerikansk satellitprogram blottet for sikkerhed

Amerikansk myndighed har fundet tusinder af alvorlige fejl i it-systemet, der styrer en række vejrsatellitter. Manglende vedligehold har gjort systemet ekstremt sårbare for angreb, afslører rapport.

En række amerikanske vejrsatellitter har vist sig at være ekstremt sårbare for it-angreb. Den amerikanske myndighed FISMA har fundet hele 12.703 højrisiko-fejl i it-systemet, der styrer satellitterne fra jorden. Det skriver The Register.

Det drejer sig om det såkaldte Joint Polar Satelite System (JPSS), som leverer data om vejr og klima. FISMA, der står for Federal Information Security Management Act, kalder fundende særdeles alvorlige. Fejlene betyder blandt andet at de sikkerhedssystemer, der burde være til stede, ikke er taget i brug. Mellem 2012 og 2013 var blot en fjerdedel af sikkerhedsprogrammerne fuldt implementeret.

Ifølge FISMA's rapport vil det være relativt nemt at udnytte IT-systemets sårbarhed til at lave signifikante forstyrrelser på de kritiske data, som satellitterne opfanger.

Flere af de kritiske fejl har været kendt siden 2012, men er endnu ikke fikset. Yderligere fremgår det at it-vedligeholdelse var sat på pause i næste hele 2011.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Knud Jensen

Kan vi almindelige dødelige overhovedet kommunikere med sådan en satellit? Jeg går ud fra at de kanaler som vi kan modtage data fra satellitter på, eller kommunikere på, over satellittelefoner ikke er de samme kanaler som anvendes til at tale med dens styresystemer.

  • 2
  • 0
#3 Mogens Lysemose

Det er (ifølge The Register) it-systemerne på jorden der er ekstremt usikre, Ikke sattelitterne selv. Men man kan altså potentielt overtage deres fjernkontrolystemer...! Fra min egen hverdag kan jeg forestille mig at nasa stoler blindt og naivt på at man er på et lukket produktionsnetværk som eneste sikkerhed... Det virker indtil den barriere bliver brudt igennem firewalls, usb-nøgler o.lign.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere