Rapport: 90 procent af it-cheferne bruger open source

10. marts 2021 kl. 09:23
brandhane
Illustration: Bigstock/Trigem.
Modernisering af it-infrastruktur er det hyppigste argument for anvendelsen af enterprise-open source software, viser ny undersøgelse fra Red Hat.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ifølge den nye rapport The State of Enterprise Open Source, som Linux-virksomheden Red Hat står bag, anvender 90 procent af undersøgelsens it-chefer enterprise-open source i de virksomheder, de arbejder i.

Blandt årsagerne til anvendelsen nævner flest modernisering af it-infrastruktur med 59 procent, udvikling af applikationer med 58 procent og på tredjepladsen digital transformation, med 56 procent af besvarelserne.

Anvendelserne for enterprise-open source er i top-tre netværk (54 procent), databaser (53 procent) og sikkerhed (52 procent).

Undersøgelsen har også spurgt ind til anvendelsen af containere, som er et af Red Hats fokusområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er 16 procent af besvarelserne i gang med at undersøge eller evaluere, mens 37 procent anvender containere i udvikling, og 47 procent i produktion.

Blandt fordelene ved enterprise-open source nævner 35 procent højere software-kvalitet, 33 procent adgang til den seneste innovation og 33 procent bedre sikkerhed.

Barriererne for anvendelsen er, som respondenterne ser det, graden af support (42 procent), kompatibilitet (38 procent), kodens sikkerhed (35 procent) samt mangel på færdigheder internt i organisationen, også på 35 procent.

Angående sikkerhed mener 87 procent, at enterprise-open source er sikrere eller lige så sikker som lukket software.

Undersøgelsen består af svar fra 1250 it-chefer over hele verden, herunder 450 fra Europa, Mellemøsten og Afrika. Respondenterne fik ikke at vide, at Red Hat stod bag undersøgelsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger