Ransomwaren Luna bekræfter ny cross-platform-trend blandt hackere

Månen
'Luna' er latin – og russisk – for måne. Illustration: Gregory H. Revera/Wikimedia Commons.
En ny ransomware kaldet 'Luna' bekræfter en ny trend blandt hackere, der er begyndt at anvende cross-platform-ransomware.
21. juli kl. 10:40

Den russiske antivirussoftwarevirksomhed Kasperskys Darknet Threat Intelligence har opdaget en ny ransomware kaldet 'Luna', der kan bruges til at kryptere enheder, som kører Windows, Linux eller ESXi.

Det skriver Bleeping Computer på baggrund af en meddelelse fra Kaspersky.

Læs også: Belgiske ministerier ramt af kinesiske cyberangreb

Kaspersky vurderer, at Luna er designet af og til at blive brugt af russisktalende hackere. Det er en meget simpel ransomware, der stadig er under udvikling. Luna er skrevet i Rust og bekræfter dermed en ny trend blandt hackere, der er begyndt at anvende cross-platform-ransomware til at angribe flere forskellige styresystemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Da sprogene er platformuafhængige, kan ransomwaren skrevet i disse nemt overføres fra en platform til andre, og angreb kan således målrette mod forskellige operativsystemer på en gang. Derudover hjælper sprog på tværs af platforme med at undgå statisk analyse,« skriver Kaspersky.

Læs også: Digital rådgiver efterspørger open source: »Vi opdrager vores børn til at være afhængige af Google«

Derudover nævner Kaspersky i meddelelsen også den nye ransomwaregruppe Black Basta, der tidligere på sommeren udførte cyberangreb mod to danske virksomheder på en måned – senest i et angreb mod Lokaltog A/S, der resulterede i, at cirka 40 gigabyte data blev lækket.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger