Ransomware tvang politiet i amerikansk stat til at lukke bærbare computere ned

Illustration: 13FTStudio/Bigstock
Politiet i den amerikanske stat Georgia var grundet ransomware nødsaget til at lukke ned for e-mailsystemer, offentlige hjemmesider og backend-systemer, hvilket har gjort politiets bærbare computere i feltet ude af stand til at fungere.

Politiet i Georgia, USA, er ude af stand til at bruge deres bærbare computere som led i deres arbejde, efter at en ransomware-virus i fredags tvang politiet til at lukke ned for alle it-systemer af sikkerhedsmæssige årsager.

Virussen blev først opdaget af en betjent, da vedkommende fandt mærkelige beskeder på sin bærbare computer, og sidenhen spredte virussen sig hurtigt videre til hele Georgias afdeling for offentlig sikkerhed, Georgia Department of Public Safety. Det skriver Zdnet.com.

Myndighederne mener, at virussen hurtigt spredte sig ud til tre forskellige afdelinger hos politiet i Georgia, hvor Georgia State Patrol, Georgia Capitol Police og Georgia Motor Carrier Compliance Division alle blev ramt i forlængelse af hinanden. De tre afdelinger deler samme it-netværk, og myndighederne mener, at det er derfor, at virussen så hurtigt spredte sig fra afdeling til afdeling.

Politiet i Georgia bruger for nu telefoner og bilradioer til at kunne få adgang til den nødvendige information, de skal bruge i deres arbejde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere